TESK Başkanı'ndan kritik ilaç fiyatı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TESK Başkanından kritik ilaç fiyatı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 13:06

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ilaçların SGK listesinden çıkarılmasının ardından aşırı şekilde fiyatlarının yükselmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, her ilacın devletin belirlediği bir tavan fiyatının olmasını istedi.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı açıklamada, piyasada serbest olarak satılan ilaçların fiyatlarının denetim altına alınması gerektiğini ifade ederek, vatandaşlarca bel ağrıları için yoğun şekilde kullanılan bir iğnenin fiyatının 210 lira ile 250 lira arasında değiştiğini, bir hastanın tedavi masrafının sadece iğne için bin 500 ila 3 bin 500 lira olduğunu kaydetti.

Temmuz ayındaki zamla birlikte en düşük emekli maaşının, işçi emeklisinde 933 lira, Bağ-Kur emeklisinde 746 lira, memur emeklisinde bin 456 lira, asgari ücretlide ise net bin lira olduğunu vurgulayan Palandöken, "Bir vatandaş bu maaşla evini mi geçindirsin, yoksa tedavisini mi olsun? Çok kullanılan liste dışı ilaçlar illa da SGK kapsamına alınsın demiyoruz ama ilaçların SGK listesinden çıkarılmasının ardından aşırı şekilde fiyatlarının yükselmesinin önüne geçilsin. Her ilacın devletin belirlediği bir tavan fiyatı olsun. Aksi halde milyonlarca emekli ve asgari ücretli tedavi için bu kadar yüksek fatura öderse geçimini sağlayamaz" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!