Tarım sektörü Adana'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Tarım sektörü Adanada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:53

Kapalı sergi ve uygulamalı tarım alanının bir arada bulunacağı, Çukurova Tarım Fuarı, 16 Eylül'de açılacak. ELKA Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın 16-20 Eylül'de Adana'daki Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'de daha önce kapalı sergi ve uygulamanın bir arada bulunduğu tarım fuarı organizasyonu yapılmadığını savunan Yamaç, Çukurova'nın tarım sektörünün her zaman önde gelen, ülke ekonomisinde önemli payı bulunduğunu kaydetti.

Yamaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çukurova, tarım sektörünün kaçırılmayacak fırsatlar penceresidir. Çukurova Tarım Fuarı ile 5 duyuya hitap eden bir fuar düzenleyeceğiz. Fuarımız için ÇUKOBİRLİK Entegre Tesisleri'ni seçtik. 22 bin metrekare kapalı alan ve önünde de 80 dönüm uygulama tarlamız mevcut. Uygulama tarlasına çok değişik tarım ürünlerinin ekimlerini gerçekleştiriyoruz. Fuarın ilk gününden son gününe kadar da pek çok tarım alet ve ekipmanlarını, mekanizasyonun çalışma şekillerini ve sistemini 80 dönüm alanda gelen ziyaretçilerimize göstereceğiz."

Haberin Devamı

Yamaç, 250 firma ve 50 bin çiftçinin fuara katılmasını beklediklerini bildirdi.



BAKMADAN GEÇME!