Sırbistan'da sorun yok

Güncelleme Tarihi:

Sırbistanda sorun yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 16:24

Sırbistan Ulusal Bankası, ülkedeki Yunan sermayeli bankaların Yunanistan'daki durumdan etkilenmeyeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Sırbistan Ulusal Bankası (NBS), ülkedeki Yunan sermayeli bankaların Yunanistan'daki durumdan etkilenmeyeceğini açıkladı.

NBS'den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'daki tüm banka ve şubelerinin kapalı kalması kararının Sırbistan'daki Yunan sermayeli bankaları etkilemeyeceği belirtilirken, bu bankaların müşterilerine hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Söz konusu bankaların son derece düzenli oldukları aktarılan açıklamada, Yunan bankalarının, Sırbistan'da faaliyet gösteren diğer bankalardan hiçbir farkının olmadığı ve bu bankalardaki mevduatların da diğer bankalardaki gibi koruma altında olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, NBS olarak Sırbistan'daki bankacılık sektörünün Yunanistan'da yaşananlardan olumsuz etkilenmemesi amacıyla bugünden itibaren bir dizi önlemler alındığı da belirtilirken, bu önlemler kapsamında ülkedeki Yunan sermayeli bankaların denetiminin arttırılacağı ve bu bankalar ile Yunanistan'daki ana bankaları arasındaki transferlere sınırlama getirileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!