TÜRSAB Başkanı Ulusoy: 'Lastiği biz değil Ruslar patlattı'

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Lastiği biz değil Ruslar patlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 01:31

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısıyla ilgili olarak, "İngiliz ve Amerikalılarda artış var. Bir tek Ruslarda düşüş var. Bu arabanın lastik patlatmasına benzer. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan başkası yani Rusya" dedi.

Haberin Devamı

Güney Marmara Bölgesi seyahat acenteleriyle bir otelde bir araya gelen Ulusoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 43,5 milyon civarında turistin Türkiye'ye geleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Rus turist sayısında düşüş yaşandığına dikkati çeken Ulusoy, "İngiliz ve Amerikalılarda artış var. Bir tek Ruslarda düşüş var. Bu arabanın lastik patlatmasına benzer. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan başkası yani Rusya. Ekonomik krizin getirmiş olduğu nedenlerden dolayı maalesef Rusya pazarında yüzde 20'lik kaybımız var ama Alman pazarında yüzde 13 artışımız var. Ortadoğu pazarında artışımız var. Ben geçen seneki rakamı tutturacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Erken rezervasyonla yerli turistlere tatil yapma imkanı sunduklarını belirten Ulusoy, rezervasyonların gayet başarılı şekilde devam ettiğini, bu sene de yine geçen seneki rakamları yakalayacaklarına, belki biraz daha artış göstereceklerine inandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

"Ateş çemberinin içindeki Türkiye, 42 milyonu yakalamaya çalışıyor"

Antalya ve İstanbul gibi turizm bölgelerinde 50 bin yatak kapasitesinin devreye girdiğini kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti:

"50 bin yatak devreye girince arzda artış oldu ve talepte ona göre gelecek. Yapılan bu otellerin artışı düşüşü de sağlıyor. Ben yine de umutluyum. Türkiye turizm ülkesi ve güvenlik bir ülke. IŞİD'le bir alakamız yok. Olaylar, Suriye hududundaki Urfa'ya yakın ama neredeyse İstanbul'u savaşın içinde gösteriyorlar. Bunlar rakiplerin yapmış olduğu uygulamalar. Ben bundan fayda sağlayacaklarına inanmıyorum. Sağda İran, solda Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, yukarıda Kırım ve Ukrayna ile uğraşan Rusya, aşağıda Suriye, Irak, Lübnan ve bir ateş çemberinin içindeki Türkiye yine 42 milyonu yakalamaya çalışıyor. Meslektaşlarımızın yine de başarılı olduklarına inanıyorum ve pazarın da gelişeceğine inanıyorum."

"İznik, oturduğu tarihe sahip çıksa yeter"

İznik için turizm projesi geliştireceklerini ve bunun için çalışmalar yaptıklarına da değinen Ulusoy, "İznik inanç turizminin gelişmesi açısından çok önemli bir ilçe. Hristiyanlığın yayıldığı konsül toplantılarının yapıldığı İstanbul, İznik ve Efes-Meryem Ana'dır. Onun için gölün içindeki kilise ve amfi tiyatro ile İznik bir tarihin üzerinde oturuyor. İznik, oturduğu tarihe sahip çıksa yeter" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ulusoy, geçen sene Türkiye'ye 42 milyon 156 bin turistin geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu seneki hedefimiz yüzde 3-4 arasında bir artıştı ama yüzde 2'yi yakalamaya çalışacağız. Bu da bir başarıdır. 43,5 milyon turist bekliyoruz. Arapların bu hedefte etkisi büyük. Araplar alışveriş yapmaya geliyorlar. Türkiye'nin Müslüman ve laik olması onları rahat ettiriyor. Biz gelenin giydiği kıyafete, tenine bakmayız. Ortadoğu ülkelerinden gelişte bir artış var ve bu devam da ediyor. Çünkü iklimsel durumdan dolayı da Türkiye tercih ediliyor."

BAKMADAN GEÇME!