‘Yıldır’ım atama

Güncelleme Tarihi:

‘Yıldır’ım atama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 23:02

BÜROKRASİDE yeni atamalar tam gaz devam ediyor. 31 Mart’ta tüm Türkiye’yi karanlığa boğan elektrik kesintisinin ardından istifa eden Kemal Yıldır’ın yerine Türkiye Elektrik İletişim AŞ’ye ( TEİAŞ) Genel Müdür olarak Mehmet Sinan Yıldırım atandı.

Haberin Devamı

Yıldır’ın istifasının ardından Yıldırım vekaleten genel müdürlük görevini yürütüyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığına da İbrahim Halil Dere, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yerde Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Biçer atandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda (BTK) boş bulunan iki üyeliğe atama yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

BTK’DA ÜYELER TAMAM
Dün yayımlanan karara göre BTK üyeliğine Musa Şahin ve Figen Kılıç atandı. İki üyenin atanması ile Kurul’un toplanabilmesi için yeniden “yeter sayı”ya ulaşıldı. 7 üyeden oluşan Kurul’un üye sayısı, eski BTK Başkanı Tayfun Acarer’in görev süresini mayıs sonunda tamamlamasıyla 4’e düşmüştü. En az 5 üye ile toplanabilen Kurul’un üye sayısı böylece 6’ya çıktı. BTK’nın ilk kadın üyesi olan Figen Kılıç, Selçuk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ’de (BELBİM) iş hayatına başladı. 2010-2014 yılları arasında Çalık Holding’e ait E-Kent Ödeme Sistemleri’nde çalışan Kılıç, 2014 -2015 arasında Turkcell’de görev yaptı. Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan Musa Şahin, 2010 yılında BTK’ya kurul üyesi olarak atanmıştı. Şahin tekrar üyeliğe getirilmiş oldu.

Haberin Devamı

5 YILDIR YARDIMCIYDI
31 Mart günü elektrik kesintisi nedeniyle istifa eden Kemal Yıldır’ın yerine atanan Mehmet Sinan Yıldırım, 1981 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1983 yılından itibaren sırasıyla TEK Genel Müdürlüğü Keban İşletme Grup Müdürlüğü’ nde Test Mühendisi olarak göreve başlayan Yıldırım, 2010 yılında TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı.
Dün ayrıca Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcılığına Celal Sami Tüfekçi, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Ali İhsan Uygun atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!