Rize Valisi'den tepki: Neden yapılıyor anlamadım

Güncelleme Tarihi:

Rize Valisiden tepki: Neden yapılıyor anlamadım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 11:40

KARADENİZ Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi'ne tepki eylemlerini değerlendiren Rize Valisi Ersin Yazıcı, bölge turizmine büyük katkı sağlayacak projenin yaylaları bozmayacağını ileri sürdü, "Neden tepki gösterildiğini anlamış değilim’ dedi.

Haberin Devamı

Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylasında 'Yeşil Yol’a karşıyız’ eylemini hatırlatan Vali Ersin Yazıcı, projenin Doğu Karadeniz turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ileri sürdü. Projeye karşı gösterilen tepkilere anlam veremediğini ifade eden Yazıcı şunları söyledi:

Rize Valisiden tepki: Neden yapılıyor anlamadım

“Proje kapsamında Yukarı Kavrun yaylasında yapılan yola neden tepki gösterildiğini anlamış değilim. Eylem yapan grup Yeşil Yol’a karşı olduğunu söylüyor. Yeşil Yol projesi ile yaylaları bozmayacağız. Yeşil Yol’un büyük bir bölümü taş kaplama ile yapılacak, asfalt hiç olmayacak. Belirli bölümleri beton olacak. Yeşil Yol’un tamamında üst standartta bir yol yapılmayacak. Standardı çok yüksek bir yol istesek yaparız ancak yayla yolu oluşu nedeniyle özellikle yapılmayacak. Neden tepki gösterildiğini anlamış değilim. Yukarı Kavrun Yaylasında yaşayan köylülerin talebi çok farklıydı, eylem yapan grup çok farklı şeyler söyledi. Yaylada inceleme yaparak konuyu tekrar değerlendireceğiz."

Haberin Devamı

Rize Valisiden tepki: Neden yapılıyor anlamadım

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde yer alan Kavrun Yaylası'nda iki kez bir araya gelen Fırtına İnsiyatifi adlı grup Yeşil Yol Projesi'nin durdurulması talebiyle protesto eylemleri gerçekleştirmişti.

Rize Valisiden tepki: Neden yapılıyor anlamadım


YEŞİL YOL NEDİR?

Yeşil Yol Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini yüksek rakımdan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlandı. 7 metre genişliğinde gidiş geliş olarak planlanan yolun zemini taş parke döşemeli olacak. Bu yolla birlikte 40 noktada oteller, restoranlar ve kayak tesislerinden oluşan turizm merkezleri oluşturulacak. İki yıldır süren ve 90 milyon lira harcanan yol çalışmasının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!