Satılan ’cep’lerin yüzde 80’i 4G’li

Güncelleme Tarihi:

Satılan ’cep’lerin yüzde 80’i 4G’li
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 23:36

MOBİL iletişim teknolojisi 4G’nin Türkiye’de kullanılabilmesi için ihale sürecine girildi. 26 Ağustos’ta yapılacak olan ihale sonrası 4G teknolojisine geçiş süreci başlayacak.

Haberin Devamı

Mobil iletişim teknolojileri geliştiren ve akıllı telefonların ‘kalbi’ olarak ifade edilen işlemcilerini geliştiren Qualcomm, Mobil Genişbant Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Türkiye’deki mobil operatörlerinin, akıllı telefon üreticilerinin ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinin bir araya geldiği zirvede 4G teknolojisi konuşuldu. Zirvede sorularımızı yanıtlayan Qualcomm Genel Müdürü Barış Ruacan, 4G’nin Türkiye’de stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, “Şu an piyasada yeni satılan cihazların yüzde 80’inin 3G ve 4G yeterliliği var. Artık dünyada sadece 2G’li telefonlar üretilmiyor. 3G artık çoklu moda dönüyor. Yani artık her cihazda, hem 3G hem 4G yer alıyor. Genişbant üzerindeki servisler yani mobil sağlık, giyilebilir teknolojiler, bağlantılı ev ve otomobiller yeni alanlardır. Türkiye, kapsamlı olarak Ar-GE çalışmalarının yanı sıra 4G ve 5G yatırımlarıyla dünyada rekabetçi konuma gelebilir. Qualcomm olarak yerel ekosisteme destek veriyoruz. Yerli telefon üreticileri ve operatörlerle çok yakın çalışıyoruz. Qualcomm olarak tüm bilgi birikimimizi ortaya koyuyor ve tüm yerel üreticiler ve operatörlere sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zen felsefesiyle ikinci yenilenme

2015 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’de en çok satılan akıllı telefon markaları arasında olan Asus, ikinci modelini satışa sundu. Asus Zenfone 2 adındaki yeni model özellikleri ve fiyatıyla dikkat çekmeyi başarıyor. 5 inçlik ekran boyurtuna sahip olan Asus’un yeni akıllı telefon modeli kullanıcılara üç farklı fiyatla sunuluyor. 1.8 GHz işlemci, 4 GB ram ve 16 GB depolama kapasitesiyle 1099 TL ile kullanıcılara sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!