Et yerine puro kesecek

Güncelleme Tarihi:

Et yerine puro kesecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 23:18

Nusret Gökçe ve ortağı Mithat Erdem, İstanbul Etiler’in simgelerinden Venüs Pastanesi’nin mülkünü 20 milyon dolara almış, markaya da 2 milyon dolara ortak olmuştu. İki ortak 1973’ten beri hizmet veren Etiler’deki tarihi Venüs Pastanesi’nin yerine şampanya ve puro evi yapacak.

Haberin Devamı

KASAP çırağı olarak iş hayatına atılan Nusret Gökçe ile tekstilci ortağı Mithat Erdem, İstanbul Etiler’in simgelerinden 42 yıllık Venüs Pastanesi’nin mülkünü satın aldı. Taraflar 20 milyon dolara el sıkışırken, iki ortak 2 milyon dolar karşılığında Venüs markasına da ortak oldu. Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Mithat Erdem, “Venüs tabelası inecek. Yerine şampanya ve puro evi yapacağız. İçerisinde pasta ve çikolata satışı da olacak” dedi.

ŞAHENK ORTAK OLDU

Nusret Gökçe ile tekstilci ortağı Mithat Erdem, 2010’da Nusr-Et’i açtı. 2011’in sonunda da, restoranlarının yüzde 50’sini 6.5 milyon dolara, yeme-içme sektörüne el atan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk’e sattılar. Kasap çıraklığından patronluğa geçen Nusret Gökçe ile ortağı Mithat Erdem, şimdi de Türkiye’de ilk defa yapılacak bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. “Şampanya ve puro evi açacağız” diyen Erdem, yeni yatırımlarını anlattı. Etiler’deki Venüs Pastanesi’nin bulunduğu alanı 2 ay önce aldık. Nusret ile yeni bir yatırım planı yapıyorduk. Paris, Milano ve Monte Carlo gibi şehirlerde bulunan şampanya ve puro evi konseptine benzer bir yer açacağız. Çok nadir bulunan şampanyalar, şaraplar mönüde yer alacak. Venüs Pastanesi’nin arkasındaki bahçeyi de kullanacağız. Burada da puro tutkunları için özel bir mekan yapıyoruz. İthal puroların bulunduğu bir alan olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Et yerine puro kesecek

VENÜS ADI OLMAYACAK

Türkiye’de son yıllarda puro tutkunlarının sayısının arttığını belirten Mithat Erdem, şöyle devam etti: “Uzun süredir Nusret ile yeni bir mekan arayışı içerisindeydik. Restoranlarda ve otellerde puroya olan ilginin arttığını gözlemledik. Şampanya ve şarap konusunda da da Türkiye’de insanlar yenilik arayışı içerisinde. Mekanda yemek mönüsü de olacak. Ancak daha çok aperatif ürünlere yer vereceğiz. Pasta satmaya devam edilecek. Ancak bunu çok farklı bir şekilde yapacağız. Özel çikolatalar üreteceğiz. Tatlı satışımız da olacak. Türkiye’de daha önce yapılmamış bir şey yapacağız. Mekanın adı için henüz bir karar vermedik. Ancak Venüs adıyla yola devam etmeyeceğiz.”

Toplam 6 şubesi bulunuyor

Haberin Devamı

İSTANBUL’da pastacılık sektöründe önemli bir marka haline gelen Venüs Pastane zincirinin ilk halkası İstanbul Nişantaşı’nda 1971 yılında açıldı. 1973 yılında ikinci şubeyi Etiler’de açan şirket, 1984 yılında Levent, 1989’da Osmanbey, 1991’de Bağdat Caddesi ve 2005’te Yeşilyurt’ta yeni şubelerini açtı. Bugün İstanbul’da 6 şubesi bulunan Venüs Pastaneleri, ortaklık anlaşmasıyla hızla büyümeyi hedefliyor. Venüs Pastaneleri ortaklarıyla yaptıkları görüşmelerin devam ettiğini belirten Mithat Erdem, “Önümüzdeki dönemde yol haritasını çizeceğiz” dedi. Venüs Pastanesi yetkilileri ise satış ve ortaklık ile ilgili bilgi vermedi.

İstanbul Etiler’den Dubai’ye uzandı

Haberin Devamı

ERZURUM’da maden işçisi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Nusret Gökçe, 13 yaşında, abisinin yanında Bostancı Kasaplar Çarşısı’nda çalışmaya başladı. Daha sonra İstanbul’da birçok farklı restoranda çalışan Nusret Gökçe, Türkiye’de birçok ünlü isimden ortaklık teklifi aldı. Nusr-ET Steakhouse’u Mithat Erdem ile 2010 yılında kuran Nusret Gökçe, sektörün önde gelen markalarından Günaydın’da yetişti. Doğuş Holding şirketlerinden D.ream, 2012 yılında Nusr-ET’e ortak oldu. Bugün günde ortalama 800 kişinin 500 kilograma yakın et tükettiği mekan, Dubai’de de hizmet veriyor.

BAKMADAN GEÇME!