Ermenek’te ilk duruşma gergin başladı

Güncelleme Tarihi:

Ermenek’te ilk duruşma gergin başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 09:46

Karaman’ ın Ermenek ilçesinde 18 madencinin yaşamını yitirdiği 3 tutuklu 16 sanıklı davanın ilk duruşması gergin başladı.

Haberin Devamı

3 tutuklu sanığın duruşma salonuna alındığı sırada salonda bulunan ölen madencilerin yakınları “Katiller utanmadan karşımıza çıkıyorsunuz” diye tutuklu sanıklara saldırmak istedi. Yaşanan gerginlik üzerine sanıklar salon dışına çıkartılırken aileler sakinleştirilmeye çalışılıyor…

Duruşmanın görüleceği Ermenek Adliyesindeki mahkeme salonunda taraflar yerini aldı. Daha sonra tutuklu sanıkların salona alındığı sırada madenci yakınları, "oğlum nerede?", "katiller çocuklarımıza nasıl kıydınız?" diyerek tepki gösterdi. Bazı kadınların ellerindeki çantaları, sanıklara attığı görüldü.

Bunun üzerine jandarma ekipleri ile avukatlar, madenci yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada bir müşteki baygınlık geçirince Adliyeye sağlık ekipleri çağrıldı.

Haberin Devamı

Kazada oğulları Ali ve Kerim'i kaybeden Şükrü Haznedar, "Katiller" diyerek sanıkların üzerine yürüyünce salondan çıkarıldı. Olayların büyümesi üzerine sanıklar da duruşma salonundan çıkarıldı.

Ermenek’te ilk duruşma gergin başladı
ERMENEK İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

3'ü tutuklu 16 sanık bulunuyor
Maden ocağının sahibi Saffet Uyar, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy, Mehmet Zeybek, daimi nezaretçi maden mühendisi Cemile Karaca, maden mühendisi Nuray Yetiş, iş güvenliği uzmanları Engin Yetim ve Cemal Demircioğlu, bir süre ocakta çalışan Hayrettin Kirazcı, firma yöneticisi Hüseyin Hüsnü Özbey, bir firmada yönetici Şerafettin Zeybek, teknik nezaretçiler Öjen Ünlü ve Ahmet Dağdeviren, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla yargılanacak.

Teknik nezaretçi Ali Kurt, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" ve "özel belgede sahtecilik", ocakta çalışan Naci Özsoy, "özel belgede sahtecilik", puantör Mustafa Ayan, "bildirim yükümlülüğünün ihlali"nden hakim karşısına çıkacak.

Ermenek’te ilk duruşma gergin başladı

Ermenek'teki özel linyit kömürü madeninde 28 Ekim 2014'te su baskınının ardından mahsur kalan 18 işçinin cesetlerine faciadan 38 gün sonra ulaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!