Mutfakta robot istilası

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta robot istilası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 10:56

Her geçen dönem hayatımızdaki ağırlığını arttıran teknoloji artık kendini mutfaklarda da gösteriyor. Türk kahvesi makinelerinden yoğurt yapma makinelerine kadar birçok farklı cihaz sayesinde mutfaklarımız artık robotlardan geçilmiyor.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİNİN günlük hayata olan etkisinin en çok hissedildiği yerlerden birisi tartışmasız mutfaklar. Yorucu mutfak işleri için geliştirilen robotlar, kullanıcıların işlerini de oldukça kolaylaştırıyor. Ekmek yapma makinelerinden Türk

Mutfakta robot istilası
kahvesi makinelerine kadar birçok farklı geliştirilen mutfak robotları sayesinde dakikalarca uğraşacağınız işler hızlıca halledilebiliyor. Durum böyle olunca Türkiye’deki kullanıcıların da mutfak robotlarına olan ilgisi her geçen gün artıyor. Sektörden aldığımız bilgilere göre 2014 yılında 2.2 milyon adet çay ve kahve makinesi satışı gerçekleşti. Bu satış adedinden sektörün geliri ise 261 milyon TL’ye ulaştı. Başka bir deyişle çay ve kahve makinesi başına ortalama 118 TL ödemiş olduk. Bunun yanı sıra içerisinde ekmek ve pilav yapma gibi makinelerinde bulunduğu yiyecek yapma robotlarının pazarı da oldukça dikkat çekici. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 2 milyon adet yiyecek yapan robot satışı gerçekleşti. Yiyecek yapma robotlarına ödediğimiz toplam para ise 250 milyon TL’yi geçti. Bir yiyecek yapma robotuna ödediğimiz ortalama ücret ise 125 TL civarında. 2014’te 366 bin adet satışı gerçekleşen meyve sıkma cihazlarının ise toplam gelir hacmi 63.4 milyon TL civarında açıklandı.

KÖZDE TÜRK KAHVESİ KEYFİ
Türkiye’deki elektrikli küçük ev aletleri sektöründe yer alan Arzum, geçtiğimiz aylarda Türk kahvesi makinesi ‘Okka’yı satışa sundu. Pişirme haznesi bulunan Okka, Türk kahvesini direkt olarak fincana servis ediyor. Yavaş pişirme özelliği bulunan Arzum Okka, aynı zamanda közde Türk kahvesi lezzetini de kullanıcılarına sunuyor. Azrum Okka’nın satış fiyatı 499 TL.

Haberin Devamı


EKMEK FIRINI EVİNİZDE
Son dönemlerin popüler elektrikli mutfak aletinden biri ekmek pişirme makinesi. Fakir’in Türkiye’deki kullanıcılara sunduğu Pane Deluxe adındaki ekmek pişirme makinesi 10 farklı programı sayesinde ekmek, kek ve marmelat pişirebiliyor. 1 kilogramlık ekmek pişirebilen bu cihazın satış fiyatı ise 355 TL.

Haberin Devamı

TEMİZLİK SORUNUNU ÇÖZDÜ
Mutfak robotlarının temizleme sorunu için harekete geçen Homend, temizliği kolay bir model sundu. Farklı haznelere sahip olan Homend 2801 S3 Foodprocessor adındaki cihaz, kullanıcılara yaptıkları iş kadar temizleme imkanı sunuyor. Akıllı hız kontrolü ve hazır programları olan cihazın satış fiyatı 357 TL.

YOĞURTÇUNUZ EVE GELDİ
Son dönemlerin en önemli mutfak trendlerinden bir diğeri de yoğurt makineleri. Bu konuda dikkat çeken Tefal, ‘Yoğurtçum’ adındaki yoğurt yapma makinesini kullanıcıların beğenisine sundu. İster süzme ister normal yoğurt yapılmasını sa ğlayan cihaz, 2 kilograma kadar yoğurt yapabiliyor. 249 TL olan Tefal Yoğurtçum, şu anda Türkiye’de satışta bulunuyor.

Haberin Devamı


YENİLENEREK DÖNDÜ

Arçelik’in sunduğu Türk kahvesi pişirme makinesi ‘Telve’ yenilendi. Kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere üç renk ile sunulan yeni Arçelik Telve, daha geniş kapasitesiyle tüketicilerle buluşuyor. 29 patentli Arçelik Telve’nin en yeni modeli olan K3300, Cooksense teknolojisi sayesinde bol köpükle Türk kahvesi pişirebiliyor. Fiyat 279 TL’den başlıyor.

acan@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!