Tofaş’ta eylem 1 gün sürdü

Güncelleme Tarihi:

Tofaş’ta eylem 1 gün sürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 23:40

TOFAŞ’ta önceki akşam 2 çalışanın işten çıkarılmasını protesto eden yaklaşık 2 bin işçi iş bırakma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Eylem dün akşam saatlerinde görüşmeler neticesinde sona erdi. Fabrika bahçesinde önceki gün toplanan bir grup, 16.45-06.45 vardiyasında çalışan iki kişinin işten gerekçesiyle oturma eylemi başlattı.

İk mesajı

Tofaş İnsan Kaynakları (İK) bölümünden fabrika çalışanlarına gönderilen mesajda 16.30-02.15 vardiyasının tatil edildiği duyurularak, üretimin durduğu fabrikada mesai yapılmayacağı bildirildi. Dün akşam saatlerinde Tofaş’tan KAP’a yapılan açıklamada ise, üretim faaliyetlerine işçi eylemleri nedeniyle yarın (bugün) sabaha kadar ara verildiği belirtilirken, üretimin durdurulmasının fazla mesai ile telafi edilmesinin planlandığını ve üretime etkisi olmasının beklenmediğini belirtildi.

ÇELİK– İŞ’TEN DESTEK

Gelişmelerin ardından İşçilere destek veren Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik İş Sendikası’nın Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, gazetecilere eylemin işçiler tarafından sonlandırıldığını açıkladı. Akyel, şöyle konuştu: “Çalışanlarımız bundan sonrası için eylemi bitirme kararı aldı. Biz de sendika olarak kararlarına saygı duyduk. Ama gücümüzü gösterdik. Bundan sonra buradayız Tofaş’tayız, Bursa’dayız. Sendikamızın Tofaş şubesini en kısa sürede açacağız. Arkadaşlarımız da bundan sonra şubemizde görev yapacaklar. Çıkarılan arkadaşlar bundan sonra yasal çerçevede haklarını aramaya devam edecekler.”

SENDİKADA GÖREV

Haberin Devamı

Akyel, işten çıkarılan Mehmet Altın ve Soner Şahin’in bundan sonraki dönemde sendikada görev yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Tofaş’tan dün gece yapılan açıklamada ise, yönetimin çalışanlarla gerçekleştirdiği görüşme neticesinde eylemin barışçıl şekilde sonlandığı ve fabrikada üretimin sabah yeniden başlayacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!