SNC'nin Başkanı Özmen zenginler listesinde

Güncelleme Tarihi:

SNCnin Başkanı Özmen zenginler listesinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 16:35

Türkiye'nin yerli uçakları TRJ-328 ve TRJ-628'i üretecek Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin Başkanı Eren Özmen, Dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı 'Amerika'nın Servetini Yaratan 50 Kadın' listesinde 19'uncu sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Eren Özmen, Türkiye'nin yerli uçak projesinde kullanılacak Alman Dornier 328 uçak firmasına da sahip. Liste, Amerikalı veya uzun süreden bu yana Amerika'da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi yaratmış kadınlar seçilerek oluşturuldu.

İLK TÜRK OLDU

Amerika merkezli Sierra Nevada Corporation havacılık şirketinin sahibi olan ve şirketi eşi Fatih Özmen'le birlikte kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu. Nevada Üniversitesi'nde iş idaresi konusunda yüksek öğretimi bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Eren Özmen, eşiyle birlikte çalıştıkları SNC'yi 1994 yılında satın aldı. Özmen çifti şirketi çok büyüterek, ABD'nin 18 eyaletinde 15 teknoloji firmasının yanı sıra, Avrupa'da da organize olup kısa süre önce de Dornier 328 uçak firmasını satın aldı.

Haberin Devamı

1.5 MİLYAR DOLARLIK CİRO

Yıllık 1,5 milyar dolarlık ciroya sahip şirket, Şubat ayında da İngiliz ve Alman merkezli “328 Support Services GmbHö şirketini de satın almışlardı. Şirket, böylelikle Dornier 328 uçaklarının tüm fikri mülkiyet haklarını da elde etmişti. Özmen çifti ayrıca 'Dream Chaser' (Rüya Kovalayıcı) adını verdikleri, uzaya çıkabilen ve uçak gibi normal havaalanlarına inebilecek bir uzay gemisinin geliştirilmesiyle de uğraşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!