Kadıköy’ün 49 caddesi için karar çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’ün 49 caddesi için karar çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 13:01

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 4 ilçedeki ana arterleri devir kararı şimdilik durduruldu. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün 27 Mayıs 2015’te, ilk etapta 49’u Kadıköy olmak üzere, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz belediyelerindeki belirsiz sayıda caddeyi İBB’nin yetki alanına alacağı 27 Mayıs tarihli UKOME toplantısında gündeme alınmadı.

Haberin Devamı

Kadıköy’ün 49 caddesi için karar çıkmadı
Projenin seçim sonrası gündeme alınıp alınmayacağı bilinmiyor. Bu karar ana arterlerdeki tabela/reklam gelirlerinin İBB’ye geçmesinin yanı sıra, yerel belediyelerin imar, düzenleme, bakım/onarım gibi müdahale ve hizmet yetkisinin de devri anlamına geliyor. Olayı ilk kez Hürriyet gündeme getirmiş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “İBB 49 caddemizi UKOME’de ana arter ilan etti. Bütün caddelerimizin tamamı onların kontrolü altına girecek. Zaten imar yetkisini bakanlık aldı. İlçe belediyesi işlevsiz hale getirilecek. Ana arterlerle ilgili bir işlem yapmak istediğimiz zaman direk İBB’den izin almamız gerekiyor. En son 2009’da yapılmış, sonra bir miktarını geri vermişlerdi. Muhalif belediyeleri kontrol altına almak amaç.” demişti.

Haberin Devamı

Kadıköy’ün 49 caddesi için karar çıkmadı
KADIKÖY’E REKLAM PANOSU AYARI

EN SON GÜNCELLEME 2009’DA

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin g) bendine göre Büyekşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’nin belirlediği meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak, kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda. İBB UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) en son 17 Aralık 2009 tarih ve 2008/8-1 sayılı kararıyla 38 ilçede 1591 ana arterin güncellemesini yapmış, bunların bir bölümünü daha sonra yerel yönetimin güçlendirilmesi adına iade etmişti.

adaglar@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!