Kadıköy'e reklam panosu ayarı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköye reklam panosu ayarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 11:58

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy’de 49 ana arteri Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne alıyor. Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz belediyelerinden den bazı ana arterlerin UKOME’ye devir kararı alındığı bildirildi. Bu karar ana arterlerdeki tabela ve reklam gelirlerinin ilçeden İBB’ye geçmesinin yanı sıra yerel belediyenin bu yollara imar, düzenleme, bakım gibi müdahale ve hizmet yetkisinin kaldırılması anlamına geliyor. Kadıköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu kararın “Seçim öncesi muhalif belediyeleri kontrol ve kuşatma altına alma” amaçlı olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Kadıköye reklam panosu ayarı
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu devrin Çarşamba günü olacağını belirterek şunları söyledi:

“İBB 49 tane caddemizi UKOME’de ana arter ilan edildi. Bütün caddelerimizin tamamı onların kontrolü altına girecek. Sokağa çıksak bile onlardan izin alacağız demek bu. İlan, reklamı onlar alacak ama gelirten öte; ana arterlerdeki düzenlemeler, bozulan, aksayan şeylerin giderilmesi tamamen İBB’de kalacak. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden bahsederken, büyük şehire alıyorsun yetkiyi. Zaten imar yetkisini bakanlık aldı. İlçe belediyesi işlevsiz hale getirilecek. Ana arterlerle ilgili bir işlem yapmak istediğimiz zaman direk İBB’den izin almamız gerekiyor. En son 2009’da yapılmış, sonra bir miktarını geri vermişlerdi; yerelleşmeye dönük olarak. Şimdi merkezleşmeye başladılar.

Haberin Devamı

AMAÇ, MUHALİF BELEDİYELERİ KONTROL

Kontrollerini artırmak, her zaman ipleri ellerinde tutmak istiyorlar. Muhalif belediyeleri kontrol altına almak amaç. Kendi belediyeleriyle sorunları zaten rahatlıkla çözüyorlar. Ataşehir, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar gözüküyor şimdilik. Doğru değil, yapmaları gereken şehrin bütününü ilgilendiren projeleri İBB olarak takip etmek. Mesela ulaşım. Tek başına, ilçe bazında çözülemeyecek sorunları çözmesi gerekiyor İBB’nin. Milli Eğitimin bütün okullarının bakımını biz yapıyoruz. 10 milyonun üzerinde para ayırıyoruz. Milli Eğitim yapamadığından dolayı biz yapıyoruz.

YETKİ İBB’DE VATANDAŞ BİZE ŞİKAYET EDİYOR

Kışın kar yağdı, bizim sokaklarımıza, caddelerimize girmediler ki! Nasıl 39 ilçeye yetişeceksiniz? Şu an kentsel dönüşümün çok yoğun olduğu bir ilçe. İnşaatların düzenlemesini biz yapıyoruz. Şimdi gelecekler, vatandaşla sürekli problem yaşanacak. Altıyol’dan aşağısının tretuvarı yok, biz yapalım dedik, vatandaş bizi şikayet ediyor, hala onu yapamadılar kaç sene oldu. Mühürdar Caddesi’ni alıyor mesela, ne alakası var ana kentle. İnönü Caddesi’ni alıyor; orada bordür çalışması ve bisiklet yolu yapıyoruz. Selamiçeşme Köprüsü’nü alta almaya çalışıyoruz, o caddeyi de alıyor, anlamsız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!