Türk ‘melek’le halka açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk ‘melek’le  halka açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 01:15

İNTERNET üzerinden e-ticaret altyapısı sunan Shopify, halka açıldığı ilk gün kazandığı değerle dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

1.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle halka açılan Shopify, borsadaki ilk işlem gününde yüzde 51 prim yaptı ve şirketin toplam değeri yaklaşık 1.9 milyar dolara yükseldi. Böylece şirketin hisse başı değeri 17 dolardan 25.68 dolar kadar yükseldi. 14 dolardan talep toplamaya başlayan Shopify, yoğun talepten dolayı bu rakamı 17 dolara kadar çıkarmıştı. Shopify’ın mali tabloları ise Wall Street’te uzun süreden beri tartışıldı. Yılın ilk 3 ayında 4.5 milyon dolarlık zarar açıklayan Shopify, geçtiğimiz yıl aynı dönemde de 33.6 milyon dolar zarar etmişti.

YATIRIMCISI AYDIN ŞENKUT

2006 yılında Kanadalı Tobias Lütke ve Daniel Weinand tarafından kurulan Shopify, halka açılana kadar 3 kez yatırım aldı. Şirketin en büyük yatırımcısı ise ABD’de yaşayan Türk melek yatırımcı Aydın Şenkut. Özellikle teknoloji şirketlerine yatırım yapan Şenkut’un sahibi olduğu Felicis Ventures, Shopify’a yapılan 3 yatırımda da yer aldı. Bu yatırımların ilki 7 milyon dolarla 2010 yılında gerçekleşti. İkincisi ise 2011 yılında 15 milyon dolarla ve son yatırımı halka arz öncesi 100 milyon dolarla gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!