Karayalçın: Mega kent projemiz memnuniyetle karşılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Karayalçın: Mega kent projemiz memnuniyetle karşılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 14:31

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mega kent projesine yönelik konuştu. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret eden Karayalçın, "Mega kent projemiz herkes tarafından memnuniyetle karşılanıyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İkitelli Organize Bölgesini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuşan Karayalçın, “İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin bugünkü durumu mega kent projemizin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını doğruluyor. Merkez Türkiye projesi tuttu ve en kısa sürede toplumun her kesiminde sahiplenilerek, ete kemiğe bürünecektir” dedi.

Karayalçın, dün açıklanan Merkez Türkiye projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

MERKEZ TÜRKİYE İŞSİZLİĞE DE ÇARE

Merkez Türkiye mega kent projesinin Türkiye’nin genç nüfusunu ve coğrafi özelliklerini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen bir proje olduğunu kaydeden Karayalçın, “Yaklaşık 200 milyar dolarlık bir yatırımla mega kentimizi kuracağız. Bu kent, bilim kenti olacak, lojistik merkez ve üretim bölgesi olacak. 30 yılda İkitelli’de meydana gelen değişim ve gelişim, bizim projemizin de gerçekçiliğini ortaya koyuyor. Türkiye’de 2 milyon 200 bin kişiye istihdam olanağı yaratacak. Ülkemizde 3 milyon 500 bin civarında işsiz yurttaşımızın olduğu düşünüldüğünde bu projeyle Türkiye’ye büyük ivme kazandırmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimini de değerlendiren Karayalçın, “İkitelli OSB, Türkiye ekonomisine, istihdama ve ülkemizin katma değerine çok büyük oranlarda destek sağlamakta. Merkez Türkiye Projesi de burada yaşanılanlarla çok benzer. 30 yıl önce İkitelli OSB’nin bulunduğu bölgede tek bir konut bile yoktu. Şimdi ise burada 300 bin kişilik bir istihdam yaratılmış. Türkiye ekonomisine GAP kadar katkıda bulunuyorlar. Buradan hareketle bizim Merkez Türkiye, mega kent projemizin de ne kadar yerinde olduğu ortada. Projemiz henüz yeni açıklandı ancak herkes tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor” diye konuştu.

TUNALI: CEBİMİZDE PARA VAR, GÜCÜMÜZ VAR. YETER Kİ YATIRIM İÇİN YER GÖSTERİLSİN


İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı da İkitelli OSB’nin kurulu olduğu alanın artık kendileri için yeterli olmadığını belirterek yeni bölgelere ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Tunalı, konuşmasında özetle şunları söyledi;

Haberin Devamı

“Organize sanayi bölgeleri ülkemizin kalkınmasında en önemli mihenk taşlarından biri. Bunlardan canlı örneği İkitellli Organize Sanayi Bölgesi. İkitelli OSB, bugün Türkiye’de üretimin, istihdamın, ticaretin başkenti. İçerisinde 38 tane sanayi sitesini barındırıyor. 300 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor. 7 milyar 500 milyonun üzerinde yıllık ihracatı var. Ancak istihdam açacak, ülke ekonomisine değer yaratacak sanayici bugün bu bölgelere sığmıyor. İhracat yapacak yerlere ihtiyaç var. Sanayicinin cebine parası var. Sadece elinden tutulsun, yer gösterilsin istiyor. İkitelli OSB olarak bu ülkenin kalkınmasına, ihracatına daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bize sadece “Şu yer” diye gösterilsin biz bedeline de hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!