Ototrim'de üretim durdu

Güncelleme Tarihi:

Ototrimde üretim durdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 12:49

Bursa’da Tofaş, Renault, Coşkunöz ve Mako’nun ardından Ototrim’de de işçiler eyleme gitti. Türk Metal Sendikası’nı istemediklerini ifade eden 650 işçi, talepleri yerine getirilinceye kadar üretime ara verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Bursa’da otomotiv devlerindeki krize bugün bir otomotiv firması daha eklendi. Tofaş, Renault, Coşkunöz ve Mako’nun ardından Ototrim’de de işçiler, maaşlarında iyileştirme yapılıncaya kadar çalışmama kararı aldı. İşçiler adına basın açıklaması yapan Soner Eryılmaz, “Bosch işçileri ile yapılan bir sözleşme var. Bunu müteakiben biz de üretimimize ara verdik, durdurmadık. İşveren ile herhangi bir problemimiz yok.

'BİLE KULAK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Sadece işçimizin 4 talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bize kulak verilmesini istiyoruz. Bu şartlarda Türk Metal Sendikası’nı istemiyoruz. Bosch işçileri ile yapılan şartlarda sözleşme istiyoruz. Baskı ve şantaj ile kimseyi haksız yere işten çıkarmasınlar. Bu talepler kabul edilinceye kadar üretime ara vereceğiz. Bu eylemimiz sebebiyle işverenin oluşacak zararını, şartlarımız kabul edildiği takdirde telafi edeceğiz” dedi.
Fabrika önünde eylem yapan işçilere Tofaş’tan gelen işçiler de destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!