'Türkiye enerji merkezi olabilir'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye enerji merkezi olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 01:27

İspanya eski Dışişleri Bakanı Ana Palacio, Türkiye'nin enerji merkezi olma ihtimalinin çok güçlü olduğunu, bunu görmek için haritaya bakmanın yeterli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin enerjideki atılımını değerlendiren Palacio, "Bulunduğu bölgede üstlendiği rol son derece önemli olan Türkiye, enerji için de merkez olabilir" dedi.

Palacio, Türkiye'nin enerji merkezi olma ihtimalini görmek için haritaya bakmanın yeterli olacağını vurgulayarak, "Türkiye'nin etrafında Rusya, Libya, Irak ve İran gibi birçok enerji kaynağı ülke yer alıyor. Yani Türkiye, petrol rezervlerinin yüzde 80'inin bulunduğu bir coğrafyada yer alıyor. Enerji merkezi olmak için bu durum bile başlı başına bir sebep" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin diplomatik ilişkilere çok önem verdiğini ve üst düzey bir diplomasiye sahip olduğunu ifade eden Palacio, "Çok yakın ilişkileri ve dostlukları bulunmayan ülkelerle bile anlaşabilen bir diplomasi bakışına sahip. Bu üst düzey diplomatik yaklaşım, Türkiye için geleneksel bir anlayış. Biz de bu anlayışı yaymalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Palacio, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini, AB ile yapılan müzakerelerin olumlu sonuçlanması için de kendilerine düşeni yaptıklarını dile getirerek, "İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler daima iyi düzeydeydi. Biz de AB üyeliği sürecinde, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların benzerlerini yaşadık. Bu, bizi daha da yakın kılıyor. Türkiye, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin desteğine sahip ve AB de bu durumun farkında" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!