Gucci Alibaba'ya dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Gucci Alibabaya dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 11:12

Gucci ve Yves Saint Laurent firmaları dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Alibaba’ya New York’ta dava açtı.

Haberin Devamı

Gucci Alibaba.com’da sahte Gucci ürünleri satıldığı gerekçesiyle hukuki yola başvurduklarını söyledi. Gucci Alibaba’yı sitesinde satılan ürünleri iyi denetlememekle suçladığını bildirdi. Sahte ürünlere karşı savaş içinde olduğunu belirten Alibaba ise hakkında açılan davanın bir dayanağı olmadığını belirtti. Alibaba’dan yapılan resmi açıklamada şirketin sicilinin taklit ürünlerle savaşmak konusunda iyi olduğu belirtildi.

CEO İSTİFA ETMİŞTİ

Gucci’nin CEO’su Patrizio Di Marco geçen Aralık ayında istifa etti. Di Marco'yla birlikte şirketin tasarım sorumlusu Frida Giannini de istifa etmiş moda dünyası bu olayı çok konuşmuştu. Markanın satışlarının istendiği gibi gitmemesi yüzünden bu istifanın gerçekleştiği bildirildi. Gucci’nin başına Di Marco’dan sonra Marco Bizarri geçecek.

Haberin Devamı

Gucci geçen ekim ayında zayıf bir satış raporu açıklamıştı. Temmuz ayında 2014 satışlarının 851 milyon euroya düşmesi hissedarları endişelendirmişti. Gucci markasının kontrolü halen Fransız moda devi Kering’in (eski adı ile PPP) elinde bulunuyor. Kering, aynı zamanda Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Gucci, Puma ve Volcom gibi markaların da sahibi ve 120’den fazla ülkedeki dağıtıcısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!