Siyasilerden seçmenlere 40 milyon dal çiçek

Güncelleme Tarihi:

Siyasilerden seçmenlere 40 milyon dal çiçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 12:31

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, seçimlerde siyasilerin yaklaşık 40 milyon dal çiçek dağıtacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bağdatlıoğlu, çiçeğin sevgi, dürüstlük ve barışın simgesi olduğunu söyledi. Politikacıların bu amaçla çiçeğe ilgi gösterdiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, siyasilerden kesme çiçeklere çok talep geldiğini belirtti.

Politikacıların, "Bir çiçek, bir oy" gibi düşündüklerini anlatan Bağdatlıoğlu, "Bu düşünce de çok doğru. O çiçek verildiğinde seçmenler gözlerinizdeki ışıltıyı, sevgiyi hissedebiliyor. Çiçeğin bir menfaat güdülmeden verildiğini halk anlıyor. Bu açıdan politikacıların çiçeği kullanması önemli" dedi.

Çiçeğin siyasette 5-6 yıldır kullanılmaya başlandığına değinen Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu dönemde depolarda bekleyen, ihracat fazlası çiçeklerimizi de uygun fiyatlara siyasetçilere veriyoruz. Bu sayede Türk halkını da çiçekle tanıştırma imkanı oluyor. Yalova, İzmir ve Antalya'da üretilen çiçekler meydanlarda halkla buluşuyor. Önceleri farklı hediyeler dağıtılırken son yıllarda siyasilerin kesme çiçeklere olan ilgisi arttı. Bu durum çiçekçilik sektörüne yaradı. Bu yıl siyasilerin seçmenlerine yaklaşık 40 milyon dal çiçek dağıtacağını tahmin ediyoruz."

Haberin Devamı

Siyasetçilerin halka duygularını sert bir üslup yerine çiçekle anlatması gerektiğini vurgulayan Bağdatlıoğlu, "Siyasilerin çiçekleri kullanmasını maddi kazanç olarak görmüyoruz. Burada çiçeğin gücünün herkese gösterilmesi, çiçeğin barış ve sevgi sembolü olarak halkla buluşması bizim için büyük anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!