29 milyon $’lık asya ‘taktik’i

Güncelleme Tarihi:

29 milyon $’lık asya ‘taktik’i
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 23:04

TÜRKİYE’nin öncü kara sistemleri üreticisi Otokar, bir Asya ülkesinden 28.9 milyon dolar tutarında taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı.

Haberin Devamı

Araçların teslimatının 2019 yılı ilk çeyreğine kadar tamamlanması planlanıyor. Sipariş kapsamındaki 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar; yedek parça ve eğitim hizmetleri ile birlikte sunulacak. Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, siparişe ilişkin şunları söyledi: “Fikri mülkiyet hakları tamamı Otokar’a ait olan, Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve üretilen zırhlı araçlarımızın yurtdışında da tercih edilmesinden gurur duyuyoruz. Bu yeni sipariş, daha önce ihracat yaptığımız bir Asya ülkesinden alındı. Kullanıcımızın Birleşmiş Milletler görevlerinde kullanarak deneyimlediği ve memnun kaldığı araçlarımız, yeni alımları için referans oldu. Farklı tiplerdeki taktik tekerlekli zırhlı araç ihtiyaçlarını karşılamak için Otokar’ı tercih ettiler.”

Haberin Devamı

Savunma sanayii alanında Asya bölgesinin ihracat pazarları arasında yer aldığını belirten Görgüç, şunları söyledi: “Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında Türkiye’nin global markası olduk. Dünya çapında toplam 30 binden fazla Otokar askeri aracının 50’den fazla kullanıcının envanterinde yer alıyor. Ülkemizin savunma sanayiindeki başarısına katkı sağlamaktan, milli sanayinin gelişiminin bir parçası olmaktan; savunma sanayiinde ürünlerimizin yanısıra; global ölçekteki bilgi birikimimiz, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkmaktan gurur duyuyoruz.”

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!