Sabancı, 60 bin çalışanıyla 3 yıl kadınlara odaklanacak

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, 60 bin çalışanıyla 3 yıl kadınlara odaklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:11

Sabancı Holding, “Gönül verdik, el ele verdik” sloganıyla “Sabancı Gönüllüleri” programını başlattı. Sabancı Holding çatısı altındaki 60 bin çalışan ilk 3 yıl kadın konusunda eğitilecek ve kadın konusunda projeler üretecek.

Haberin Devamı

SABANCI Holding, 60 bin çalışanıyla birlikte “Sabancı Gönüllüleri” programını başalttı. “Gönül verdik, el ele verdik” sloganıyla başlayan projenin amacı toplumda kadınların kadın olmaktan kaynaklanan sorunları konusunda farkındalık yaratmak ve toplumsal bir değişim sağlamak. Program temmuz ayında başlayacak ve 7 bölgede 40 ildeki çalışanları kapsayacak toplantılar yapılacak. Takım liderleri belirlenecek ve kurulan 10’ar kişilik takımlar kadın konularında projeler üretecek. 3 modülden oluşacak programın ikinci 3 yıllık diliminde odakta gençler, daha sonra da engelliler olacak. 9 yıl sonunda 45 bin Sabancı çalışanının bu eğitimlerden geçmesi planlandı.

İŞİMİZİN ÖZÜ İNSAN

Sabancı, 60 bin çalışanıyla 3 yıl kadınlara odaklanacak

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sosyal sorumluluk programının önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “60 binin üzerinde çalışan arkadaşımız var. Başarımızı, finansal kârlılığımızı, gücümüzü sürdürmek için çok çalışıyoruz. Başarıyı sadece finansal sonuçlarda görmüyoruz. Toplumsal duyarlılığımız yüksek. Sakıp Bey önemsediği kelimeleri 3 kere tekrarlardı. İnsan insan insan derdi her zaman. Bizim de işimizin özü insan. Sabancı Topluluğu’nda Sabancı gönüllülerini yola çıkarmak istiyoruz. Sabancı Vakfı’nda yıllardır yaptığımız güzel çalışmalar var. Bunları daha da ileriye götürmeyi amaçlıyoruz. Son 10 yıldır kadın, genç ve engellilere odaklanıyoruz. Sabancı Gönüllüleri de bu konularla ilgili 9 yılda projeler üretecek.”

3 YIL ODAK KADINLAR

İlk yıl 5 bin Sabancı Gönüllüsüne ulaşmak istediklerini belirten Güler Sabancı, şöyle devam etti: “Hedef 60 bin Sabancı gönüllüsü olmasıdır. Odak noktamız ilk 3 yıl için kadın. Bunun da bir örnek olmasını istiyoruz. Kadının toplumdaki ve çalışma hayatındaki yeri konusunda ne kadar yapsak az.”
Sabancı Holding İnsan Kaynakları Başkanı Neriman Ülsever de program hakkında bilgi verdi. Ülsever, “Ülkemizde Sabancı isminin hatırlattığı kavramlardan ilk 3’ünden biri sorumluluktur. Gönüllü olmak birey olarak istemek ve heyecan duymak demek. Emek ve gönül vermek demek. Bugüne kadar çok proje başlattık çalışanlarımızla, bugünden sonra daha etkin olmak için çalışacağız. Hedefimiz 2015 yılında her çalışanımıza sosyal sorumluluk ve gönüllülük eğitimi vermek. İlk belirlenen 40 şehirde proje liderleri eğitilecek. Çalışanlarımızın yaş ortalaması 33. Bu eğitimlerle ilk önce onlar ve ailelerinde farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 900 bin kişiye ulaştık

SABANCI Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, “Sabancı Vakfı’nın 41’inci yılı bu yıl. Son 10 yıldır kadın, genç ve engellilerin eşit yurttaşlar olarak topluma aktif katılımı için çalışıyoruz. Bugün eğitim, istihdam ve politikaya katılım konularında gerilerdeyiz. Sorunu ancak yaşayanlar çözer diyerek sivil toplum kuruluşlarına hibe verdik. Bugüne kadar projelere verdiğimiz destekle 900 bin kişiye ulaştık. Amacımız kalıcı etki yaratmak” dedi. Koyunsağan, bu güne kadar hibe programlarına 10 milyon lira hibe ayırdıklarını, BM ile yürüttükleri projelere de 3.5 milyon lira ayırdıkları bilgisini verirken de, “Bu gibi desteklerimiz var, bu programda da gelen projelere finansal kaynak yaratma konusunda hem eğitim vereceğiz hem de destek olacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUK GELİN TANIMI DEĞİŞTİ

SABANCI Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, artık ‘çocuk gelin’ tanımlamasını da kullanmadıklarını ‘çocuk’ ve ‘gelin’ kelimelerinin olumlu ve iyi çağrışımlar yapıldığını, bu yüzden de çocuktan gelin yerine ‘artık çocuktan gelin olmasın’ dediklerini aktardı.

Programda neler var?

Öncelikli olarak Sabancı Üniversitesi ile birlikte hazırlanan online eğitim programları çalışanlara ulaşacak.
Bu program-larda toplumsal cinsiyet konusunda eğitim verilecek, kavramlar anlatılacak.
Bu programın özelliği kadınlar için çalışacak en büyük kurumsal eğitim programı olması.
Mavi yakalılar da dahil olmak üzere herkes bu eğitimden gececek.
İş dünyası ve toplumsal cinsiyet, erken evlilik, kadına yönelik şiddet gibi konularda birçok farklı eğitimler verilecek.
Kız, erkek çocuk severken yapılan ayrımcılıklara dikkat çekilecek. Medyada kadının kullanımı, ders kitaplarında toplumsal cinsiyet ayrımları gibi konular çalışanlarla paylaşılacak.
İlk 3 yıl kadınlar, daha sonraki 3 yıl gençler, daha sonra da engelliler için projeler üretilecek.
9 yıl sonunda 45 bin çalışanın tüm eğitimlerden geçirilmesi amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!