Yeni dinazor siparişi Gaziantep’ten

Güncelleme Tarihi:

Yeni dinazor siparişi Gaziantep’ten
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:15

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL’lik ihalelerle aldığı dinozor maketlerine kardeş geliyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi de 19 dev hareketli dinozor maketi almak için ihale yaptı. Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı ihale, Ankara’dan farklı olarak 1 milyon TL’nin altında bir rakama sonuçlandı.

Haberin Devamı

Şahinbey Belediyesi’nin mart ayında yaptığı ihalede 19 adet dev dinozor maketi, 19 adet hoparlör ve kontrol kutusu, 19 adet dinozor bilgi bankosu ve 4 adet akülü kepçe alımı için firmalardan teklif alındı. Alınacak dinozor maketlerinin özelliklerine de ihale şartnamesinde detay detay yer verildi. Yeşilvadi Parık içerisinde oluşturulacak Dinozor Parkı’na yerleştirilecek dinozorların uzunluğu 3 metre ile 16 metre arasında, genişliği 0.8 metre ile 5 metre arasında, yüksekliği 1.4 metre ile 5.5 metre arasında değişecek. Alınacak maketler, stegosaurus, t-rex, triceratops, ankilosaurus gibi türlere ait olacak.

YÜKSEK KALİTE
Yüksek kalite metal karkas üzerine silikon kauçuk giydirme yöntemiyle yapılacak olan dinozor maketleri, bilimsel bulgu ve verilere uygun, gerçekçi görünümde olacak. Dinozor figürleri, bulundukları yerde ses ve hareket ile animasyonlu olacak. Maketlerin başları sağa-sola, yukarı ve aşağı hareketli, kuyruk sağa ve sola hareketli, göz kapakları hareketli, karın nefes alıp verme hareketini yapacak şekilde hareketli, ön kollar hareketli, ağız ses ile senkronize şekilde hareketli olacak. Türlerine uygun özel sesleri çıkarma özelliğine sahip olacak dinozor maketleri, kayalar, diğer coğrafi unsurlar ve bitki örtüsü ile de desteklenecek. Dinozorların ekipmanları da 2 yıl garantili olarak belediyeye teslim edilecek ve kanserojen kimyasallar içermeyecek.

Haberin Devamı


ANKARA'DA TARTIŞMA YARATMIŞTI
Geçtiğimiz hafta bir internet sitesinde yayınlanan haberde; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dinozor alım ihalelerinin maliyetlerine yer verilmişti. Buna göre Ankapark’a alınacak dinozor ve kamuflaj malzemeleri ile dinozor iskeletleri ve fosiller ihalesii DEHA Altyapı A.Ş. isimli firmaya verildi. İhaleyi kazanan firma dinozor ve kamuflaj malzemeleri için 7 milyon 485 bin 349 lira, dinozor iskeletleri ve fosilleri için de 1 milyon 179 bin 643 lira ödeme ile dinozorları temin etti. Dinozor maketleri için ödenen toplam tutar 8 milyon 664 bin 992 lira. Firma, söz konusu ihale bilgilerini kendi internet sitesinde de yayınladı. Yapılacak diğer harcamalarla beraberse rakamın 10 milyon TL’yi aştığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!