Yatırımcılar için önemli uyarı

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcılar için önemli uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 01:04

Küresel piyasaların en çok dinlenen danışmanlarından PIMCO’nun eski fon yöneticisi Bill Gross, hisse senetleri ve tahvillerde risk alım iştahının sona ereceğini, boğa piyasası olarak bilinen risk alarak yatırım yapma döneminin sonunun yaklaşıldığına işaret etti.

Haberin Devamı

Bill Gross, finansal krizden bu yana uygulanan geleneksel olmayan para politikaları tarafından canlı tutulan hisse senetleri ve tahviller için boğa piyasası süper konjonktrünün, sona yaklaşmakta olduğunu savundu.

Merkez bankalarının krizi iyileştirmek için daha fazla borçlanma şeklinde ortaya koydukları tedavinin artık daha fazla gidecek yeri olmadığını savunan Gross, "Yatırımcılar fiyatlarda değer artışına
odaklanmaya son vermeli ve ılımlı kaldıraçlı getiriye odaklanmalı. Bu çerçevede kısa vadeli Alman borçlanma kağıtlarını öneriyorum" diye konuştu.

Janus Capital'in yatırım görünümü raporuna yazan Gross, "Kredi bazlı oksijen tükeniyor. Boğa piyasasının son aşamalarına geliyoruz. Ancak boğa piyasasında sona eriş aniden olmayacak hafif hafif sızlanmalar ile gerçekleşecek" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!