15 yılda 1.5 milyon

Güncelleme Tarihi:

15 yılda 1.5 milyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:03

Tofaş’ın Bursa’da üreterek Avrupa pazarlarının yanı sıra Şili’den Amerika’ya, 80’den fazla ülkeye ihraç ettiği Doblo’nun 1.5 milyonuncusu, üretim hattından indi.

Haberin Devamı

İtalyan Fiat’ı krizin eşiğinden döndüren Doblo, Türkiye’nin hafif araç üretim merkezi olmasında önemli rol oynadı.


TÜRKİYE’nin ihracat ağırlıklı hafif ticari araç üretim merkezi olmasında önemli rol oynayan ve 2000 yılında İtalyan Fiat’ı krizin eşiğinden döndüren Doblo’nun 1.5 milyonuncusu Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nda üretildi. Tofaş tarihinde dikkat çeken bir kilometre taşı olan Doblo, son olarak Ram markasıyla Amerika ve Kanada’ya da ihraç edilmeye başlandı.Tofaş’ın ‘Dünya Klasında Üretim’ standartlarındaki yetkinliklerinin de göstergesi olan Fiat Doblo ile firmanın 46 yıllık tarihinde ürettiği toplam araç sayısı ise 4 milyon 600 bini geçti.

360 MİLYON DOLAR


Fiat Chrysler Automobiles’ın dünyada ilk kez bir modelini İtalya dışındaki bir ülkede üretme kararı almasıyla Eylül 2000’de Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilmeye başlanan Doblo’nun ilk yıl üretilen 100 bin adedinin 90 bini , 43 ülkeye ihraç edildi. Fikri ve sınai hakları Tofaş’a ait bulunan, 2001’de Tofaş’ın ihracatının yüzde 83’ünü oluşturan Doblo, ihracat şampiyonu, yılın ticari aracı gibi pek çok başarıya imza attı. Tofaş, 2014 sonunda 360 milyon dolar yatırımla ABD ve Kanada regülasyonlarına uygun olarak ürettiği Doblo Amerika’nın ihracatına başlarken, dördüncü nesil Doblo’yu ise Şubat 2015’te Türkiye ve Avrupa pazarlarında satışa sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!