Ödemiş’in ’sarıkız’ patatesi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş’in ’sarıkız’ patatesi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:00

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde yetişen tarım ürünlerinin ilk sırasında yerini koruyan ’Sarıkız’ lakaplı patateste, bahar mevsiminin ilk hasadı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Son günlerde kilogram fiyatı 5 lirayı kadar ulaşan patateste bahar mevsiminin ilk hasadı yapıldı. Gereli Mahallesi’ndeki ilk hasat Salih Çekin adlı üreticinin tarlasında gerçekleştirildi.

Ödemiş’in ’sarıkız’ patatesi çıktı

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, "Şubat ayında yaşadığımız don olayı nedeniyle, hasat yapamadık ve fiyatlar yükseldi. Tarlaları yüzde 60-70 don vurdu. Patateste ürün az olduğu zaman fiyatlar yükseliyor. Ama burada üreticilerimiz bir şey kazanamadı. Parayı kazanan ise aracılar oldu. Üretici hasat mevsiminde elindeki patatesleri sattı. Mal stok yapan aracılar ise fiyatları istediği gibi yükseltti. Bugün Nevşehir, Niğde, Konya, Kayseri, Afyon’da (Sandıklı) depolar var. Oralarda yer altında mağaralar var. Buralar patatesin saklanma koşullarına uygun. Mağaraların altında çoğu 3 ila 20 bin tona kadar depolar var. Üretici de aracı da para kazansın ama kilosu da 5 lira olsun istemiyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!