‘Süper star’a kısıtlama

Güncelleme Tarihi:

‘Süper star’a kısıtlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 23:52

YUNANİSTAN Başbakanı Aleksis Çipras, geçen hafta Riga’da yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) toplantısında çıkan kavgadan sonra, kabinesinin ‘süper star’ı Maliye Bakanı Yianis Varufakis’in yetkilerini kısıtladı.

Haberin Devamı

Çipras, Yunanistan’ın kreditörleri ile (AB ve IMF) müzakereyi yürüten heyetin koordinatörlüğüne Maliye Bakan Yardımcısı Efklidis Tsakalatos’u getirdi. Başbakan Çipras, eski adıyla “Troyka” yeri adıyla “Kurumlar”ın Brüksel ve Atina’daki heyetlerinin Yunan temsilcilerini de değiştirdi. Her iki heyette de Varufakis’in yakın çalışma arkadaşları devre dışı bırakıldı. Çipras, Maliye Bakanı Varufakis’in gönlünü almak için de “Hükümetin kararları çerçevesinde hareket ediyor ve aynı şekilde çalışmaya devam edecek” açıklaması yaptı.

FIRSATÇI, SORUMSUZ

Yunan Başbakanı, Varufakis’in yetkilerini kısıtlama kararını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem bizzat telefon ederek duyurdu. Varufakis her ne kadar müzekere heyetinin “yetkilisi” olmaya devam etse de koordinasyonun elinden alınması Atina’da Yunan Maliye Bakanı için “sonun başlangıcı” olarak değerlendirildi. Riga’daki Eurogroup toplantısında, çıkan kavgada Avrupalı Maliye Bakanları Varufakis”e “kumarbaz”, “fırsatçı”, “sorumsuz” ve “amatör” demişlerdi. Varufakis ise toplantı sonrasında mevkidaşları ile akşam yemeğine katılmamış, çalışma arkadaşları ile birlikte başka bir mekana gitmişti. Twitter’da ise ABD’nin eski Başkanlarından Franklin Rusvelt’in 1936’da söylediği “Onları bana karşı duydukları kin birleştiriyor. Ben de bu kini memnuniyetle kabul ediyorum” sözlerini tekrarlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!