Kanada’dan Nepal’e 5 milyon dolar yardım

Güncelleme Tarihi:

Kanada’dan Nepal’e 5 milyon dolar yardım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:17

Kanada, 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e 5 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı.

Haberin Devamı

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis yaptığı yazılı açıklamada, Nepal’deki kurtarma çalışmalarına katılan yardım kuruluşları tarafından kullanılmak üzere insani ihtiyaçlar için 5 milyon dolar yardımda bulunduklarını duyurdu.

Kanada olarak, Nepal halkının acılarını paylaştıklarını açıklayan Bakan Paradis, yaptıkları yardımın, depremin vurduğu bölgelerdeki halka gıda, temiz içme suyu, barınak, sağlık, hijyen ve koruma hizmetleri sağlamak için kullanılacağını kaydetti. Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, "durumu yakından izlemeye devam edecek ve gerekirse daha fazla yardım sağlayacağız" dedi.

Öte yandan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da yayımladığı mesajda, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, Nepal halkının yanında olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD DE 1 MİLYON DOLAR GÖNDERECEK

ABD, deprem felaketi nedeniyle Nepal'e 1 milyon dolar yardım ile doğal afet ekibini gönderiyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, ABD halkıyla Nepal’deki depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Ülkeye destekte bulunmak için Nepal hükümetiyle yakından çalıştıklarını belirten Kerry, bu noktada ABD’nin Katmandu Büyükelçisi Peter Bodde’nin insani yardımlar için 1 milyon dolar desteğin acil salıverilmesi yönünde doğal afet deklarasyonu yayınladığını bildirdi.

Kerry, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) da Doğalafet İlkyardım Ekibi’nin bölgeye konuşlandırılmaya hazırlandığını ve doğal afet ekiplerine eşlik etmesi için Kentsel Araştırma ve Kurtarma Ekibi’nin de harekete geçirildiğini kaydetti.

Nepal'de bugün 7,8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı son verilere göre bin 251'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!