Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına festival

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına festival
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:17

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına düzenlenen ‘Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali’ Türk, Alman ve Avustralyalı yelkencilerin katılımıyla Çanakkale’de yapılıyor.

Haberin Devamı

Kısa süre içinde Çanakkale’de hizmete girecek olan Volkswagen Yetkili Satıcısı Avek Otomotiv’in sponsorluğunda düzenlenen yelken festivali, Tuzla Yat Kulübü ve Bozburun Yat Kulübü tarafından organize ediliyor.

Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali’nde, savaşa katılan ülkeleri temsil edecek yelkenciler atalarının savaştıkları sularda, o dönemin tekneleri olan tek kişilik ahşap 12 kadem dingilerle seyir yaparak dostluk ve barış mesajı verecekler.

'100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali tekneleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çanakkale Limanı önündeki kutlama ve etkinliklere iştirak edecek. Volkswagen Yetkili Satıcısı Avek Otomotiv’in sponsorluğunda gerçekleştirilen Festival’de Alman ve Avustralyalı yelkencilere, Edhem Dirvana, Rıfat Edin, Can Bayülken ve Piri Reis Üniversitesi yelkencileri evsahipliği yaparken, Miller Grup, Zumosol, Marport, Kaya Ropes, Sailracing ve Number 1 da sponsor olarak destek veren firmalar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!