Bahçeşehir gölet için ayakta

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir gölet için ayakta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 06:38

Hurriyet.com.tr'nin dört gün önce gündeme getirdiği İstanbul Bahçeşehir'deki göletin parsel parsel satışı ile ilgili Başakşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı. Satış ihalesinin iptali için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bir araya gelen Bahçeşehir Gölet Platformu taleplerini başkana iletti. Belediye ihalenin iptal edilmeyeceğini ancak yüzde 5 imar izni dışındaki kısımların kamuya devredilmesi için girişimde bulunacağını açıkladı. Bahçeşehir bu akşam 19.30'da gölet için yürüyüş gerçekleştireceğini duyurdu.

Haberin Devamı

22 Nisan tarihinde yapılacak ihalenin iptal edilmeyeceği fakat alanda yüzde 5 imar izni olan yerler dışındaki kısımların kamuya devredilmesiyle ilgili belediye tarafından bir girişimde bulunulacağı öğrenildi.

Bahçeşehir gölet için ayakta
Bahçeşehir Gölet’inin 22 Nisan tarihinde hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkacak olması üzerine Bahçeşehir Gölet Platformu ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bugün bir araya geldi.

Bahçeşehir Gölet Platformu konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada park alanının %5 imar izni ile satış ihalesinin kamu yararına olmadığı, yeşil alanların daha verimli kullanıma hizmet etmeyeceği gibi bölgedeki gittikçe artan trafik sorununu da arttıracağı yönündeki görüşlerini Belediye Başkanı Uysal’a söylediklerini bildirdiler. Platform 22 Nisan’da yapılacak olan gölet ihalesinin iptal edilmesini de talep etti.

Haberin Devamı

Platformdan yapılan açıklamaya göre Uysal ihalenin iptal edilmeyeceğini kendilerine bildirdi. Bahçeşehir Gölet Platformu Başkan Uysal'ın kendilerine ihale sonrasında projeyi üstlenecek firma ile imar için kullanacağı yüzde 5 lik alanın dışında kalan kısmın kamuya terk edilmesi yönünde bir girişimde bulunulacağını bildirdiğini ifade etti.

Bahçeşehir gölet için ayakta
Parsel parsel satılık gölet

GÖLET PLATFORMU BU AKŞAM YÜRÜYECEK

Bahçeşehir Gölet Platformu Gönüllüleri bu akşam yürüyüş yapacak.

Platform konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer Bahçeşehir Platform gönüllüleri; Bahçeşehir ve Bölgemizin akciğeri, çocuklarımızın geleceği olan Gölet Park'ı korumak amacıyla bu akşam saat 19.30 da Bahçeşehir'de Başakşehir belediye binası önünde toplanarak hep birlikte Gölet'e kadar yürüyerek Gölet'in satılmaması için bir kez daha sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi dün belediye başkanımız Sayın Mevlüt Uysal ile yaptığımız yüz yüze görüşmede, başkanımıza neden Gölet'in satılmaması gerektiğini gerekçelerimizle anlattık. Her şeyden önce şunu belirttik;Anayasamızın 56.Maddesine göre herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı olduğunu, çevrenin ve sağlığın korunması hem devletin,hem de vatandaşın sorumluluğunda olduğunun bilinci ile Gölet Park'da yapılacak satışın Dünya Çevre ödüllü Bahçeşehir Gölet Park'ın dengesini yeşil alan aleyhinde bozacağını ve şehrin şu anda bile yetersiz altyapısının bunu karşılayamayacağını ve hepimizin ruhsal ve bedensel sağlığının bozulacağını ifade ettik” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!