17 milyon yoksula ayda 720 tl

Güncelleme Tarihi:

17 milyon yoksula ayda 720 tl
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:04

CHP’nin ekonomik programında yoksullara yapılan sosyal yardımların ikiye katlanması yer alıyor. Yoksul ailelere aylık 720 TL’nin yanı sıra gebelik, çocuk bezi, eğitim, askerlik, yaşlılık ve engelli desteği verilecek. Ayrıca 4 kişilik yoksul bir aile için aylık 230 kilovat saat elektrik ücretsiz olacak. Emeklilere ise çift maaş ikramiye verilecek.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye” başlıklı 2015 Genel Seçimleri Bildirgesi’nde ekonomik gelişmeden herkesin en adil şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını açıklayarak, “Yani hakça paylaşım. Hakça paylaşımın yolu sosyal devleti güçlendirmektir. Servet en tepedekilerin elinde toplanırken, en alttakilere Soma’da, Ermenek’te yaşamını kaybetmek kalıyor” diye konuştu. “2002 nüfusun yüzde 1’i, toplam Türkiye servetinin yüzde 39’una sahip. 2014 yılında nüfusun yüzde 1’i Türkiye servetinin toplamının yüzde 54’üne sahip. Neden 17 milyon yoksulumuz var? Yoksulluğu yönettiler, yoksulluğu bitirmek istemediler. Kendi arka bahçelerine dönüştürmek istediler. Onların inançlarını, yaşam tarzlarını, yoksulluklarını sömürdüler” diyen Kılıçdaroğlu’nun vaatleri özetle şöyle:

Haberin Devamı

YOKSULA EN AZ 720 TL

Aile Sigortası uygulamasıyla sosyal yardımlar iki katına çıkartılacak. 17 milyon yoksula sosyal destek verilecek.
Hiçbir hanenin geliri aylık 720 TL’nin altında olmayacak. Yoksul aileler 720 TL’nin yanı sıra, her ay düzenli olarak ailede hamile kadın için 240 TL gebelik desteği, 0-3 yaş arası çocuklar için 240 TL beslenme ve çocuk bezi desteği, 3- 5 yaş arası çocuklar için 400 TL kreş desteği, 6- 18 yaş arası çocuklar için 240 TL eğitim desteği, 18- 20 yaş arası çocuklar için 240 TL üniversiteye hazırlık desteği, askerdeki gençler için 360 TL askerlik desteği, 65 yaş üzerindekiler için 300 TL yaşlılık desteği, engelliler 400- 600 TL arası destek alacak.

17 milyon yoksula ayda 720 tl
CHP SEÇİM BİLDİRGESİNDE ÇARPICI VAATLER

FAİZ BORÇLARI SİLİNECEK

31 Mart 2015 tarihine kadar bankacılık sisteminde sorunlu hale gelen kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az yüzde 80’i silinecek. Kalan borç yeniden yapılandırılarak 5 yıla yayılacak.


AYLIK 277 TL TAKSİTLE EV

Bunlar konut sorununu çözemediler. Çünkü lüks konut yapıyorlar. Arsa payı alınmayacak konut Hazine’nin arsası üzerine inşa edilecek. Ayda 277 sabit taksitle 70 metrekarelik ev yapacağım asgari ücretliye. Ayda 277 lira taksitle ev sahibi yapacağım.

ÇALIŞMA 40 SAAT

Kamuda alt-işveren ve rödovans uygulamasına son verilecek. Tüm taşeron işçiler kadrolu olacak. Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi, ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek.

Haberin Devamı

17 milyon yoksula ayda 720 tl
CHP TOPLANTISINDAN NOTLAR

ASGARİ ÜCRET 1500 TL

Asgari ücret üzerindeki vergi kalkacak. Asgari ücret aylık net bin 500 TL’ye yükselecek. Asgari ücret, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak.

ELEKTRİK BEDAVA

Yoksul çocuklara nakit desteği ve okullarda ücretsiz öğle yemeğinin yanı sıra doğan her yoksul çocuğa, mama ve bebek bezi de dahil olmak üzere ilk 6 aylık tüm hijyenik ihtiyaçlarını sağlayan ‘Bebek Sandığı’ verilecek. 4 kişilik yoksul bir aile için aylık 230 kilovat saat elektrik ücretsiz verilecek

EMEKLİYE İKRAMİYE

11 milyon emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vermek benim boynumun borcudur. Senin hayrını ve duanı istiyorum ben. Emeklilerden alınan muayene ve ilaç katılım payı kalkacak. Çalışan emeklilerden kesilen primi kalkacak. İntibak yasası çıkartılacak.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİYE 1.5 TL’YE MAZOT

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu büyüme hızının yüzde 6’ya çıkarılacağını ve yılda en az 1 milyon istihdam sağlanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu çiftçinin kullandığı mazotun da 1.5 lira olacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!