'Gemimi satıp rakip yaratmam'

Güncelleme Tarihi:

Gemimi satıp rakip yaratmam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 09:15

Shovket Alekperova adlı gemisinin bir başka şirkete satıldığı iddialarını reddeden Palmali Grubu’nun Başkanı Mansimov Gurbanoğlu “Yaşlanan gemileri bile rakip yaratmamak için hurdaya vermeye çalışıyoruz. Niye satayım” dedi.

Haberin Devamı

Gemimi satıp rakip yaratmam
Geçtiğimiz günlerde Palmali Grubu’na ait Shovket Alekperova adlı geminin bir başka şirkete 18 milyon dolara satıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak Palmali Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu bu iddiaları keskin bir dille yalanladı. Gurbanoğlu Palmali’nin kendi yaptığı bir gemiyi hiçbir zaman satmadığını ve satmayacağına dikkat çekerek “Shovket Alekperova, bizim filomuzun en genç gemilerinden biri. Beşiktaş Tersanesi’nde yapıldı. Baksalar internetten bizim mülkümüz olduğunu, şu anda nerede ne taşıdığını o kadar kolay görürler ki. Biz yaşlanan gemilerimizi bile kendimize rakip yaratmamak için satmak yerine hurdaya vermeye çalışıyoruz. Bu iddialar külliyen yanlış” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEVLET İŞİNE KARIŞMAYIZ

Yanlış iddiaları gündeme getirerek Palmali’yi siyasi oyunlara çekmeye çalıştıklarını öne süren Gurbanoğlu hiçbir politik oyunun içinde yer almayacaklarını söyledi. “Bana göre boşboğazlık yapıyorlar. Palmali Grubu’nu yakından tanıyan şirketler bu geminin kimin olduğunu, nerelerde iş yaptığını bilir. Geçtiğimiz günlerde aynı medya grupları yine bizim gemimizin resmini koyup boş iddialarda bulundu. Biz bunlara karşı hukuk yollarını kullanarak hesap soracağız. Onlarla çirkin bir polemiğe girmeyi düşünmüyorum” diyen Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Palmali’nin faaliyette bulunduğu bütün ülkelerde devlet işine karışmadığını ve karışmayacağını söyledi. Hiçbir büyük devlet ihalesine girmediklerinin de altını çizen Gurbanoğlu şöyle konuştu: “Spot markette çalışırız.

Ekibime güveniyorum İnsanlar bizi bir tarafa çekmeye çalışıyor. Bizim doğuştan bir duruşumuz var. O yoldan da devam edeceğiz. Bunları daha önce de yazdılar. Palmali’yi başkalarına da yakıştırdılar. Herkesin malı yaptılar. Daha önce başka cumhurbaşkanlarına, başka devlet başkanları devlet adamlarına yakıştırdılar. Bu boşboğazlık yerine düşünseler, Palmali son 13 senede Türkiye tersanelerinde kaç gemi tamir etti, kaç gemi yaptı. Biz durgunluk zamanında bile büyük gemi işlerine imza attık. Bu grupta 5 bin kişi çalışıyor. Bunları hiç yazmıyorlar. Yok gemi sattı, yok bilmem ne... Biz niye gemi satalım. Ana işimiz bu. Palmali hiçbir zaman yasa dışı bir işte olmamıştır, olmaz.

Haberin Devamı

SORSALAR SÖYLERDİK

Mansimov Gurbanoğlu gündem yaratan haberlerle ilgili kendisine bir şey sorulmadığını da öne sürerek, “Sorsalar cevabını alırlardı, sormadan yazdılar çizdiler. Üstelik araştırılsa geminin kimin olduğu belli internette. Shovket Alekperova... Malta bandıralı gemi... Sahibi Palmali International Holding... Bu holdingin tek sahibi, Mübariz Mansimov... O kadar basit ki aslında. Bu gemilere Azerbaycan’ın çok sevilen sanatçılarının, kahramanlarının, insanlarının ismini verdik. Bu kadar basit değil, onların ismini bu kadar ucuz oyunlar da kullanmak. Palmali’yi hiçbir yere çekemezler. Palmali kendi işine, yatırımlara bakar. Biz yaşlanan gemilerimizi bile kendimize rakip yaratmamak için satmak yerine hurdaya vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DOLAR BİZE KAZANDIRDI

DÜNYADA petrol fiyatlarının gerilemesinden maliyet düşmesi sayesinde kâr elde ettiklerini belirten Mübariz Mansimov Gurbanoğlu “Petroldeki düşüş bizi ilgilendirmiyor çünkü bizim taşıma fiyatımız dolar bazında ve sabit. Hatta petrol ve dolayısıyla akaryakıt fiyatlarındaki düşüşten kâr bile ettik. Ne kadar enerji taşısa da aslında gemilerimiz de enerji harcıyor. Ayrıca biz gemilerimizin teknik ve elektronik yedek parçalarını Avrupa’dan alıyoruz. Euro’nun düşüşüyle gemilerimizin parça fiyatlarındaki maliyetimiz de azaldı. Biz taşımacılığımızın karşılığını dolar olarak alıyoruz ama harcamalarınız Euro ile. Özetle paritedeki düşüş de bizi olumlu etkiledi. Bu bizim gibi büyük bir şirket için yüzde 12-14 kazanç demek. İzmit Körfezi’nde satın aldığımız tersanede artık kendi gemilerimizi yapıyoruz. 3 gemi yapılıyor şu anda tersanemizde. Bu seriler devam edecek. Gelecekte kendi filomuzu orada tamir etmeyi de düşünüyoruz” dedİ.

Haberin Devamı

MÜBARİZ Mansimov Gurbanoğlu’nun Bodrum’daki marinası Palmarina’nın sosyal alanlarındaki ortağı işadamı Ferit Şahenk. “Çok düzgün bir grupla ve işadamı ile ortağız. Dünyanın her yerinde turizm ve marina yatırımları var. Tanınan bir marka. İnşallah beraber işlerimiz gelecekte de devam edecek” diyen Gurbanoğlu yeni proje olmadığını ancak turizmde büyümeye devam edeceklerini vurguladı. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu Palmarina’nın toplam maliyetinin 280-300 milyon dolar olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Artık marina para kazanıyor. Geçen yıl ilk senesini geçirdi ve beklentilerin üzerinde bir gelir getirdi. Amacımız oradaki doğayı bozmadan bir değer kazandırmaktı, oldu da. Bu proje aslında Yalıkavak’ın da değerini yükseltti. Yerli halkın da kazancı arttı. Örneğin 100 bin liralık evler için artık 1 milyon lira isteniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!