Erdoğan'dan TÜSİAD'a eleştiri: Geçmişte ne yaptığını biliyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan TÜSİADa eleştiri: Geçmişte ne yaptığını biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 17:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Canser Başaran Symes'ın Türkiye'deki sorunlara ilişkin, "Alakart menü seçeneğimiz yok" sözlerini eleştirdi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı'nın dün Saray'da iş adamlarını ağırlarken TÜSİAD Başkanı'nı eleştirdiği sözler:

"TÜSİAD BAŞKANI İŞ DÜNYASINI TEDİRGİN EDEN BİR TAVIR İÇİNDE"

Şimdi Türkiye’de gerek ihracat noktasında, gerek ekonomiyle ilgili konularda, en hassas olması gereken kurumların içinde TÜSİAD geliyor. Ancak TÜSİAD başkanı yaptığı açıklamalarla adeta istikrar ve güveni baltalamaya çalışan, iş dünyasını tedirgin eden bir tavır içinde bulunuyor. Hadi Türkiye’nin tüm gerçekleri gibi ekonomiyi okumaktan aciz siyasetçileri anladık, onlar sorumsuzluk yapıyorlar. Peki en azından iş dünyasının hassasiyetlerine vakıf olması gereken TÜSİAD’ın başkanına ne oluyor? Bu üslup yanlış. Enflasyonun düştüğünü fark edecek kadar maalesef enflasyon ölçüleri göremiyor. Cari açıktaki olumlu görüşleri göremeyecek kadar maalesef gözler bu işlerde ama. Türkiye’de istikrarsızlıktan bahsetmek kadar istikrarsız.

Haberin Devamı

Erdoğandan TÜSİADa eleştiri: Geçmişte ne yaptığını biliyorum
'ENFLASYON, BOZULAN TÜRKİYE TABLOSUNUN SONUÇLARINDAN SADECE BİRİ'



"HER ŞEYİ SOMUT OLARAK ORTAYA KOYMAM AMA..."

TÜSİAD’ın mensuplarını yatırın masaya, hepsi güçlerini beşe katladılar. Bire beş katlıyorsun, hala istikrarsızlıktan bahsediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede istikrarsızlık olursa, bunu ödeyecek olan TÜSİAD’ın başkanı değil, tüm Türkiye’dir. Ağızlarından çıkanın kulaklarının duyması gerekir. Şunu da çok açık söyleyeyim. Ben bazı konularda çok hassasımdır. Her şeyi belki somut olarak ortaya koymam ama kendisinin düşünmesi lazım.

"TÜRKİYE'YE NE TÜR BEDELLER ÖDETTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYORUM"

TÜSİAD başkanının geçmişte Türkiye’ye ne tür bedeller ödettiğini gayet iyi bilen birisiyim. Değerli arkadaşlarımın inceleyip ortaya çıkması mümkündür. Hangi işle iştigal etmişse, yaptıkları ve ödettikleri bedeller ortadadır. Hangi denetim kurumunda ne gibi görevler yaptılar, oralardan ne tür bedeller ödettiler bunun üzerine iyi durulması lazım. Bundan sonra bu tür yeni bedellere biz fırsat vermeyeceğim. Sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeyen bunun hesabını verir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!