Hedef yılda 200 bin çocuk

Güncelleme Tarihi:

Hedef yılda 200 bin çocuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 00:04

14 yaşın altındaki tüm çocuklara hitap eden KidzMondo Trump İstanbul, 2014’te 120 bin çocuğa ulaştı. Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu, “Sırada yaz kampı var. Çocuklar 4 ayrı meslek dalında 1 hafta eğitim alacak. Bu alana da ilgi fazla. 2015 hedefimiz 200 bin çocuk” dedi.

Haberin Devamı

Çocukların özgüven sahibi olmalarına, sosyalleşmelerine, meslekleri tanımalarına ve yaratıcı düşünmelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan KidzMondo Trump İstanbul, önümüzdeki yılda 200 bin çocuğu hedefledi. Geçtiğimiz yılı 120 bin girişle kapatan KidzMondo Trump İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu, “10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu eğlence parkı çocuklardan büyük ilgi görüyor. İlk yıl konseptimizi anlattık, çünkü ülke için ilkti. Şimdi biliniyoruz ve seviliyoruz. Bu nedenle 2015 hedefi 200 bin giriş. Şimdi sırada yaz kampı var. Çocuklar 4 ayrı meslek dalında 1’er hafta eğitim alabilecekler. İsterlerse park içinde her mesleği de deneyimleyebilecekler” diye konuştu.

4 BİN METREKARE

KidzMondo’da yaptıkları çalışmaları anlatan Hande Sabuncuoğlu, şu bilgileri verdi: “Eğlence parkı Ocak 2014’te açıldı. Yatırım bedeli 10 milyon dolardı. Eylül 2014’te 500 bin dolarlık ek yatırımla astronot ve dans&müzik kulübü meslek birimleri açıldı. Normal dönemde ziyaretçilerin yüzde 10’u şehir dışından geliyor. Tatil dönemlerinde bu oran yüzde 20’ye kadar çıkıyor. KidzMondo’da 40 adet meslek birimi bulunuyor. Bu birimlerde 60’a yakın farklı meslek deneyimleniyor. KidzMondo’nun büyüklüğü 4 bin metrekare. Önümüzdeki aylarda parka katılacak yeni meslek birimleriyle bu alan büyütülecek. Parkta minimum kalış süresi 3-4 saat aralığında. Parkta 6-7 saat aralığında kalanların sayısı da yadsınamayacak oranda yüksek. Parka tekrar gelme oranı çok yüksek, ortalama tekrar geliş 4-5 defa. Gelen her çocuk parkı seviyor. Konsepti gören ve tanıyan ebeveyn çocuğunu tekrar parka getiriyor. En fazla deneyimlenen meslekler kızlar ve erkekler için ortak; doktorluk.”

Haberin Devamı

Hedef yılda 200 bin çocuk

ERKEKLER HESAPLI DAVRANIYOR

Parkta ekonomiye kızların hayat verdiğini anlatan Hande Sabuncuoğlu, “Güzellik salonu önünde kız çocukları kuyruk oluyor ve buraya para ödüyorlar. Erkek çocuklar berbere ilgi duyuyor ama para ödemesi gerektiğini öğrenince vazgeçiyor. Kız çocukları işin eğlence tarafında. Erkek çocuklar ise daha hesaplı davranıyorlar. Ama hem kız hem de erkek çocuklar daha kısa sürede daha çok para kazanılan işleri tespit ediyor ve sonraki ziyaretlerinde ona yöneliyor. Meslekleri deneyimledikten sonra şehrin para birimi olan Kidlar kazanıyorlar. Kazandıkları Kidlar’ları Kidlar Store’de alışveriş yaparak, kendilerine hediye alarak harcıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Okullara yüzde 50’ye varan indirim

KidzMondo Trump İstanbul’un sektörde fiyat belirleyici park olduğunu belirten Sabuncuoğlu, şunları anlattı: “Haftasonu çocuk giriş fiyatı 55 lira. Haftaiçi ise 45 lira. Okul gruplarında bu rakam yüzde 50’ye varan indirim yapılıyor. Türkiye’deki kendi konseptimizdeki çocuk eğlence parkları arasında ilk olduğumuz için fiyatı belirleyici park olduk. Çocuklar burada gün boyu eğlenebiliyor.”

KidzMondo’da hangi meslek üniteleri var?

İtfaiye istasyonu
Banka
Polis karakolu
Uçak
Saat kulesi
Süpermarket
Berber dükkanı
Güzellik salonu
Akaryakıt istasyonu
Sürüş pisti
Otomobil tamirhanesi
Otomobil yıkama
Radyo istasyonu
TV istasyonu
Gazete
İnşaat sahası
Ev boyama
Hastane
Diş hastanesi
Hamburger servisi
Hotel
Kek fabrikası
Süt fabrikası
Dondurma fabrikası
Çikolata fabrikası
Şeker fabrikası
Bisküvi fabrikası
Üniversite
Kurye şirketi
Oyunculuk akademisi
Tiyatro
Modaevi
Uzay üssü
Dans&müzik kulüp
Cam silme
Resim ve el sanatları atölyesi

160 kişilik eğitim ekibi var

Haberin Devamı

Çocuk eğlence parkında 160 kişinin istihdam edildiğini anlatan Hande Sabuncuoğlu, şu bilgileri verdi: “KidzMondo Trump İstanbul’da 160 kişilik eğitimli uzman kadro görev alıyor. KidzMondo ekibinin tümü Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından özel eğitimlerden geçirildi. Kendi alanlarında profesyonel kişilerle çalışmak zorundayız. Çocuklarla iletişim kurmak kolay değil. Maliyetlerimizin önemli bir kısmını çalışan ücretleri oluşturuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!