Her şey dahil Avrupa

Güncelleme Tarihi:

Her şey dahil Avrupa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 23:45

Tura Turizm’in sahibi Erkunt Öner, kriz nedeniyle Rus turistin gidemediği yerleri Türk turistin dolduracağını söyledi. Tatillerin de ‘her şey dahil’ konseptiyle yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

RUSYA’da yaşanan ekonomik kriz, turizmde sadece Türkiye’yi değil, birçok ülkeyi etkiledi. Seyahat eden Rus turist sayısındaki düşüş birçok Avrupa ülkesinde de otellerin boş kalmasına neden oldu. Bu boşluğu doldurmak için harekete geçtiklerini ifade eden Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, Türk tatilcilere yurtdışında çok avantajlı fiyatlarla tatil yaptırabilecek kampanyalar hazırladıklarını dile getirdi.

Her şey dahil Avrupa
UÇAK DAHİL YURTDIŞI

Ibiza, Palma de Mallorca, Marbella ve PortAventura’ya ‘herşey dahil turlar’ düzenlemeye başlayacaklarını ifade eden Öner, “Bu kampanyadaki sloganımız ‘aklını kullan bas git’ olacak. Çünkü seyahat eden Rus turist sayısının azalmasıyla dünyada birçok yerde otel fiyatları aşağı indi. Rusya’daki kriz Türk turiste yarayacak. Otel, şehir turu, uçak dahil 2 bin 200 liradan satış yapacağız” dedi. Türkiye’deki otellerin olumsuzluklara rağmen çok fazla indirim yapmadığını vurgulayan Öner, “Bu değişik bir program. Hem yurtdışına gidiyorsunuz hem de Türkiye’deki şartlardan daha avantajlı fiyatlara tatil yapabiliyorsunuz. Yeni yerler, yeni kültürler tanıma imkanı bulunuyor” diye konuştu.

OTELLER FİYAT KIRDI

Haberin Devamı

Söz konusu bölgelerin Türkler tarafından yüksek fiyatları dolayısıyla daha önce çok tercih edilmediğini Öner, “Rus pazarı burayı tamamen doldururdu. Ancak bu sene dolduramadılar. Bize fırsat doğdu. Oteller fiyatlarında büyük indirimler yaptı” dedi. Türkiye’de tatil yapan turistlerin herşey dahil konsepte alıştığına vurgu yapan Öner, “Yurtdışında da bunu uygulamak istedik. Gemilerde bunu başardık. Yurtdışındaki tatiller turistleri rahatsız ediyordu. Çünkü tatil boyunca ne kadar harcayacaklarını bilmiyorlardı. Biz de herşey dahil oteller bulduk. 1 haftalık ya da daha farklı seçeneklerin olduğu paketler hazırladık” dedi.

1 milyon kişiye hizmet

GEÇEN yılı planladıkları cironun yüzde 6 üzerinde tamamladıklarının altını çizen Erkunt Öner, “Geçen yıl yurtdışından gelen 1 milyon kişinin tatiline aracılık ettik. 1 milyon kişi içinde 600 bin kişiye de paket tur hizmeti verdik. Ciromuz da 60 milyon TL civarında” dedi. Türkiye’den yurtdışına geçen yıl 10 bin kişi götürdüklerini anlatan Erkunt Öner, “Çin ve Hindistan’da nehir turlarına gittik. Volga turu yaptık. Farklı seçenekler sunduğumuz için çok tercih edildik. Türkiye’de curise turlarında en fazla yolcu taşıyan firmalardan biriyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!