Erdoğan'ın sevdiği şair Merkez Bankası'na

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın sevdiği şair Merkez Bankasına
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 10:16

Merkez Bankası Genel Kurulu’nda boşalan Banka Meclisi üyeliğine AK Parti’den milletvekili adayı olmak için SPK’dan ayrılan Nurullah Genç atandı. Yine Sayıştay’dan vekil adayı olmak için ayrılan Ömer Duman da denetleme kuruluna girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılındaki şiir albümünde yer alan iki şiir Nurullah Genç’e ait.

Haberin Devamı

7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden ayrılan Nurullah Genç ile Ömer Duman, Merkez Bankası ile tekrar bürokrasiye döndüler. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyesi olan ve genel seçimlerde aday adayı olmak için kurul üyeliğinden ayrılan Nurullah Genç Merkez Bankası Banka Meclisi’ne, Sayıştay Üyesi olup 10 Şubatta görevinden ayrılan Ömer Duman da Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Erdoğanın sevdiği şair Merkez Bankasına

Nurullah Genç

AK PARTİ ONUN ŞİİRİNİ OKUMUŞTU/VİDEO

Erdoğanın sevdiği şair Merkez Bankasına
’UYAN ARTIK YİĞİDİM’İ OKUDULAR

O ALBÜMDE ŞİİRİ VAR

Merkez Bankası’nın 83. genel kurulu dün yapıldı. 30 Nisan itibarıyla boşalacak Banka Meclisi üyeliklerine Nurullah Genç ile Necdet Şensoy, Denetleme Kurulu üyeliklerine de Ömer Duman, Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş seçildi. 30 Nisan itibariyle Necdet Şensoy ile Abdullah Yalçın’ın görev süreleri bitti. Necdet Şensoy yeniden seçilirken, Yalçın’ın yerine Nurullah Genç seçildi. Genç şair kişiliği ile biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılındaki şiir albümünde yer alan iki şiir Nurullah Genç’e ait. Genç, şiir yazmaya devam edeceğini belirterek, “Şiir içimizde olan bir şey” dedi. Denetleme Kurulu üyeliklerine de Ömer Duman, Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş seçildi. Mehmet Babacan’ın geçen yıl kasım ayında Başbakanlık Müşaviri olduğu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile çalıştığı belirtildi. Banka meclisi üyeleri 3 yıl, denetleme kurulu üyeleri ise 2 yıl görev yapacak.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIM YERİNDE

Başçı, bir süre önce kurulan Gıda Komitesi’nden çok ümitli olduklarını dile getirerek, “Gıda enflasyonu konusunda ümitliyim. Bu ay sonunda enflasyon raporuna nasıl bir gıda enflasyonu varsayımı konulması gerektiğini birlikte belirleyeceğiz. Kuraklığın etkilerinin geçtiği, yeni afetlerin olmadığı, kırmızı et gibi birkaç alanda tedbirlerin alınmakta olduğu ve bunların da etkilerini gösterip enflasyonun bu yıl sonuna kadar daha olumlu noktaya gelebileceğini tahmin ediyorum. Bu manşet enflasyonun düşürülmesi açısından olumlu bir gelişme. Çünkü çift hanede bir tek gıda fiyatları kaldı, diğerlerinin hepsi oldukça olumlu bir noktaya geldi, hatta gıda dışı bizim yüzde 5 hedefi ile uyumlu seyrediyor” dedi. Dış konjoktürün hem fırsat hem de zorlukları olduğunu dile getiren Başçı, zorluklar içinde euro/dolar paritesini sıralarken, işadamlarının paritedeki oynaklığa uyum sağlayacaklarını söyledi. Genel Kurul sonrasında bazı gazetecilerle sohbet eden Başçı, sağlık durumunun sorulması üzerine, antibiyotik tedavisinin uygulandığını ve durumunun iyi olduğunu dile getirdi.
Genel Kurul’da söz alan hissedarlardan Selahattin Ergüden, bankanın üzerinden soğuk rüzgarların geçtiğini belirterek, “Burası siyaset yeri değildir” dedi. Mevzunun faizlerin düşürülmesi olduğunu ifade eden Ergüden, “Şu kadar olsun, bu kadar olsun deyip üzücü sözlerin söylenmesini doğru bulmuyorum. Çalışanlarının gözü önünde kötü sözlere maruz kalmıştır” dedi. Bir başka hissedar Adnan Bahar da, “Her daim yanınızdayız, onlara sunulan sıfatları kabul etmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NURULLAN GENÇ KİMDİR?

09.09.1960 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Horasan’da, Liseyi ve üniversiteyi Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990’da doktor, 1995’te doçent, 2001 yılında profesör oldu. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesine geçti ve orada 7 yıl çalıştı.

GENÇ'İN ÇALIŞMALARI

1994-2013 yılları arasında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştirdi ve stratejik planını yaptı. Aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Kocaeli Üniversitesinin stratejik planlama çalışmalarında bulundu. Bologna Eşgüdüm Komisyonunda yer aldı. 2010 yılında emekli oldu ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde çalışmaya başladı. Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2012-2017 Stratejik Planı’nı hazırlama kuruluna başkanlık etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!