Başbakan Davutoğlu’ndan Ali Babacan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu’ndan Ali Babacan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

Başbakan Davutoğlu, 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gibi bazı isimlerin ‘dışarıdan atama’ yoluyla bakan olabileceğini söyledi. Davutoğlu, “Ancak, Babacan yeni kabinede olmazsa bir kriz de çıkmaz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partideki üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamayanların dışarıdan bakan olarak atanmalarının ihtimal dışı olmadığını ancak yeni siyasete girenler ve ikinci dönemi olanların da önünün açılması gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday değil. Davutoğlu dün katıldığı televizyon programında yeni ekonomi yönetimi ve Babacan’ın pozisyonuna yönelik soruya ilişkin “Ali Bey bakan olsun olmasın mutlaka katkıda bulunacağı tek bir yönetim vardır. Türkiye’de bunu herkesin görmesi lazım. Kimsenin de şöyle olursa kriz doğar böyle olursa doğmaz gibi bir yaklaşımı sergilememesi lazım” yanıtını verdi. Geçtiğimiz hafta istihdam ve teşvik paketinin açıklandığı toplantıda ise Davutoğlu yine sorular üzerine Babacan için “Ekipte olmaya devam edecekler” yorumunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ
Kendisinin de milletvekili olmadan dışarıdan bakan olarak atandığını dışarıdan atamanın da mümkün olduğunu kaydeden Davutoğlu “Bunlar ihtimal dışı değil ama bunun doğası da bir ya da iki istisna için olabilir” dedi. Davutoğlu, “Niye dış politika, siyaset, eğitim yönetimi demiyorsunuz, bir ülkede bir yönetim olur onu da başbakan temsil eder. Ali (Babacan) Beye saygım sonsuzdur, yaptığı katkıyı her zaman gündeme getiririm... Türkiye’de buna alışmamız lazım. Ali Bey çok mahfiyet sahibi, kendisini kişiselleştirmeyen biri. Bu başarı çizgisi aynı şekilde devam eder. Yarın ben de olmayacağım başka biri devam ettirecek.. Biz bir ekibiz... Ama bu bir yönetimdir. Öyle kaygılar yayıyorlar ki birileri onu da nereye bağlıyorlar. Derviş dönemiyle irtibatlıyorlar, çok ucuz bir akıl bu. Son 12 yıl içinde yapılan her şey AK Parti’nin ortak aklının ürünüdür. Ali Bey bakan olsun olmasın mutlaka katkıda bulunacağı tek bir yönetim vardır. Türkiye’de bunu herkesin görmesi lazım. Kimsenin de şöyle olursa kriz doğar böyle olursa doğmaz gibi bir yaklaşımı sergilememesi lazım. Bizim bir çok bakanlıklarımızda değişimler oldu, çizgi sürekliliği devam etti. Bu konuda bütün tecrübeli arkadaşlar başta Ali Bey olmak üzere Bülent (Arınç) Bey, hepsinin katkısını alacağız, ortak akıl hareketidir. Kimse şu veya bu isim üzerinden bu ekip içinde bir farklılaşma olduğu kanaatini yaymamalı.”

Haberin Devamı

DÖRT YIL SONRA ADAY
Canlı yayında soruları yanıtlayan Davutoğlu, üç dönem kuralı nedeniyle aday olmayacakların yanlarından ayrılmayacağını, ilişkilerinin makamlara bağlı olmadığını ve dört yıl aradan sonra hepsinin yeniden aday olabileceğini belirterek, şöyle konuştu: “Dört yıl içinde en fazla güvendiğim, akıllarına başvurduğum, zor dönemde ne yapsak acaba diye soracağım bürokratik statü anlamında, başdanışman değil ama akil insan anlamında, en yakın dostlarım olarak devam edecekler. Bir mekanizmayla onları değerlendirebiliriz bu da olabilir. Kesinlikle sistemden düşmeyecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!