TEİAŞ Genel Müdürü: Bana da haber vermeden...

Güncelleme Tarihi:

TEİAŞ Genel Müdürü: Bana da haber vermeden...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 11:09

Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır arızayla ilgili olarak Hürriyet'e konuştu. Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Sayın Bakan’ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi’deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.

Haberin Devamı

TEİAŞ Genel Müdürü: Bana da haber vermeden...
Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, kesintilerden bu yana araştırma yapan kadronun da başında yer alıyordu. Yıldır, araştırmaların sonucunun zaten Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandığını kaydederek, TEİAŞ’a bağlı Yük Tevzi’deki bazı görevlilerin risk aldığını ve yük atma talimatı vermeden sistemde yüklenmeye yol açtıklarını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

İstifanın ardından sorularımızı yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.

TEİAŞ Genel Müdürü: Bana da haber vermeden...
TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ TWITTER YIKILDI

Yıldır, “Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan’ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi’deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden” dedi.

Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HES’lerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, “Hidroelektrik santrallerde üretim yüksek ve fiyatlar daha ucuz. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Elektriği doğudan batıya doğru göndermeyi tercih etmişiz. Uzun mesafe hatlar kullanılarak taşınmaya çalışılmış. Uzun mesafeli hatlar daha riskli. Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Hepsi üst üste gelmiş” şeklinde konuştu.

TEİAŞ Genel Müdürü: Bana da haber vermeden...
TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ KEMAL YILDIR İSTİFA ETTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!