Elektrik kesintisi onbinlerce sanayiciyi de vurdu

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintisi onbinlerce sanayiciyi de vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 12:37

Türkiye geneline yaşanan elektrik kesintisi ekonomiyi de vurdu. Ülke genelindeki yüzlerce OSB’de makineler durmuş vaziyette. OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Sanayiciler beni arıyor, başkanım elektrikler ne zaman gelir’ diye bana soruyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 289 OSB bulunuyor. Anılan bölgelerde on binlerce sanayi tesisi bulunuyor.

Elektrik kesintisi onbinlerce sanayiciyi de vurdu
İŞTE ELEKTRİK KESİNTİSİNİN YAŞANDIĞI İLLER

Çatı kuruluş Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaşanan sıkıntının çok önemli olduğuna işaret ederek “An itibarı ile 2 saati aşkın bir süredir elektrik yok. Bizim şu an bulunduğumuz Gaziantep’deki OSB’lerde, Türkiye’de sanayide tüketilen toplam elektriğin yüzde 5,5’ini tüketiliyor. Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Sanayiciler beni arıyor. Herkes bana ‘Başkanım elektrik ne zaman gelecek’ diye soruyor. Umarız ağır bir durum değildir; siber saldırı vs. Ancak bir belirsizlik var. Ben de yetkilileri arıyorum ulaşamıyorum; telefonları meşgul. Bir tür kaos yaşanıyor” dedi.

KOCAELİ’ DE SANAYİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DURDU
YURDUN büyük bir bölümünü etkileyen ve bir arızadan kaynaklandığı belirtilen elektrik kesintisi sanayi kenti Kocaeli'nde bir çok sanayi kuruluşunun durmasına neden oldu. Oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu sanayi kuruluşlarının kesinti nedeniyle büyük zarara uğradığını çok azının jeneratörleriyle sadece bazı ünitelerini çalıştırabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin lokomotif sanayi kuruluşlarına bünyesinde barındıran Kocaeli'nde ulusal elektrik şebekesindeki arıza nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinden bölgede kurulu petrol, otomotiv, kimya, lastik ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalar etkilenirken 13 organize sanayi bölgesinde de faaliyetler büyük ölçüde aksadı. Kesintinin ilk dakikalarında herkes biraz sonra enerjinin gelebileceğini düşünürken bir süre sonra bunun Türkiye'nin büyük bir bölümünde gerçekleştiği anlaşılınca başta sanayiciler olmak üzere herkes ilgili elektrik şirketleriyle bakanlık telefonlarını sık sık aradı.

Bu arada İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli'de yapılacak projelerle ilgili tanıtım toplantısı yaparken konuşmasının başında elektrikler kesildi. Yaklaşık 15 dakikada karanlıkta sunum yapan belediye başkanı daha sonra jeneratörün devreye girmesiyle normal sunumuna devam etti.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA
Tüpraş Genel Müdürlüğü'nden elektrik kesintisi ile ilgili olarak yapılan açıklamada bu kesintinin, tesislerdeki enerji sistemlerinin otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle üretim ile ilgili bir soruna yol açmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bugün saat 10.36 itibariyle ülkemiz genelinde meydana gelen ve hala devam eden elektrik kesintisinin üretim süreçlerimize bir etkisi olmamıştır." denildi. (DHA)

Haberin Devamı

Elektrik kesintisi onbinlerce sanayiciyi de vurdu
TÜRKİYE'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!