Uzmanlar büyümeyi değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar büyümeyi değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 10:21

2014 büyümesi yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. İşte uzmanlardan büyüme yorumları.

Haberin Devamı

Hürriyet Dünyası yazarı Uğur Gürses yüzde 2.9'luk 2014 büyümesini değerlendirdi. Gürses ekonomik durgunluğun başladığına işaret ediyor. Gürses büyümeyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: Yolsuzluk skandalı ve siyasal krizlerle, 2014’de hane Halkı tüketiminin epey yavaşladığı, inşaat sektörünün gerilediği bir yıl olduğu tescillendi. Kamu harcamaları ve ihracatın katkısı ile sanayinin çarkları işlemiş. İlk çeyrekteki sinyallerle ekonomik durgunluğa demir attığımız anlaşılıyor.

Uzmanlar büyümeyi değerlendirdi
2014'TE YÜZDE 2.9 BÜYÜDÜK

‘YATIRIMLARDA DARALMA VAR’
CNBC-e yayınına telefonla bağlanan Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç büyümenin beklentilerin üzerinde gelmesinin stoklardaki artıştan geldiğine işaret etti. Altınsaç, Türkiye ekonomisi için önemli olanın yatırımlardaki büyüme olduğuna işaret ederek “Bu alanda ise daralma olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile büyüyoruz, Türkiye ekonomisi büyüdü yorumları doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

‘DOLAR BAZINDA GERİLEME VAR’
Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Kaya Ardıç ise CNBC-e yayınında, büyümenin stok artışından kaynaklandığına işaret ederek, gayri safi sermaye oluşumuna işaret etti. “Büyümenin esas motoru gayri safi sermaye oluşumudur” diyen Ardıç, bu alanda daralma olduğuna işaret etti. Ardıç, açıklamasının devamında, uluslararası karşılaştırmalar gereği, dolar bazında ifade edildiğini ancak bunun doğru olmadığına işaret ederek “Dolar bazında 2013 yılında toplam gayri safi hasılamız 823 milyar dolardı. 2014 yılında ise 800 milyar dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.

Uzmanlar büyümeyi değerlendirdi
DOLAR BAZINDA MİLLİ GELİR GERİLEDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!