Dolandırıcının sektörü olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcının sektörü olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 00:55

İSTANBUL Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Dahilde İşleme Rejimini (DİR) istismar edenlere yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında “Suça bulaşmış insanları tanımlarken, 3 yılda 52 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren bir sektörün zan altında bırakılmasına ve bir yanlış algı oluşturulmasına şiddetle karşıyız. Dolandırıcının sektörü olmaz” dedi.

Haberin Devamı

7-8 Nisan tarihlerinden İHKİB’in desteği ile düzenlenecek 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Tanrıverdi, ihraç kaydı ile vergisiz ithalat yapmayı sağlayan DİR uygulamasının bazı istismarcılar yüzünden gerçek ihracatçılar tarafından kullanılamaz hale geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Hazırgiyimci dahi olmayan, haksız kazancı kendilerine helal gören insanlarla, Türkiye’nin yüz akı hazırgiyim ihracatçımızı hiç kimse aynı kefede değerlendiremez. Suçluların adalet karşısına çıkarılarak hukuk sistemi içinde yargılanmalarını bekliyoruz.”

MASAYA OTURACAK
7-9 Nisan’da düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne, Güney Kore’den İspanya’ya, Rusya’dan Uruguay’a kadar çok sayıda temsilci katılacak. Zirvenin gala gecesinde moda tasarımcısı Nejla Güvenç koleksiyonuyla defile gerçekleştirilecek. Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver “Entelektüel Kapitalizm ve Bağlantı Ekonomisi” ana başlığı altında gerçekleştirilecek zirvede bazı ülkelerin başbakan ve ekonomi bakanlarının da katılımı ile işadamlarının iş fırsatlarını konuşacağını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!