'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' iddiası ile açılan davada mahkeme 'durma' kararı verdi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaret iddiası ile açılan davada mahkeme durma kararı verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 13:08

Geçtiğimiz yıl haziran ayında "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır" başlıklı bir yazı kaleme alan Psikiyatrist Doktor Ahmet Koyuncu hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. 2 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Koyuncu hakkındaki davada mahkeme ‘durma’ kararı verdi. Eğer Erdoğan 3 ay içinde şikâyetçi olmazsa dava düşecek. Sanık Koyuncu ve avukatının girdiği davanın duruşma salonunun önünde davacı olarak ‘Mağdur Recep Tayyip Erdoğan” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

Dr. Koyuncu, kaleme aldığı yazıyı sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştı. Yazı üzerine, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, savcılığa şikayette bulundu. Küçükçekmece Savcılığı, Dr.

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaret iddiası ile açılan davada mahkeme durma kararı verdi
Koyuncu hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar varan sürede hapis istemi ile dava açtı.

Davanın ilk duruşması bu sabah yapıldı. Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Dr. Koyuncu, avukatı ve yakınları katıldı. Davaya Erdoğan’ın avukatları katılmadı. Dr. Koyuncu duruşmada kaleme aldığı 6 kitabı bulunduğunu ifade ederek, davaya konusunun toplumun geneli ile ilgili olduğuna işaret etti. Koyuncunun avukatı Güler Akkaya Karasu ise, yazının 'hakaret' olarak kabul edilemeyeceğine işaret etti.

Haberin Devamı

ŞİKÂYET ETMEZSE DAVA DÜŞER
Mahkeme, işlendiği iddia edilen suçun kamu görevlisine karşı değil şahsa karşı işlendiğine hükmetti. Mahkeme dosyada, mağdur olarak Erdoğan'ın veya avukatlarının şikâyetçi olduklarına dair bir beyanın bulunmadığına işaret etti. , Mahkeme kararında, suçun şahsa karşı işlendiği nedeni ile şikayete konu olduğuna dikkat çekti. Davanın esasına girmeyen mahkeme, dava için ‘durma’ kararı verdi. Eğer Erdoğan’ın avukatları 3 ay içinde şikayette bulunmazsa dava düşecek.
Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara, tarafların Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde itirazda bulunma hakkı bulunuyor. Günün ilk duruşması olarak görülen davada, Erdoğan’ın adı listede Mağdur Recep Tayyip Erdoğan” olarak yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaret iddiası ile açılan davada mahkeme durma kararı verdi

DR. KOYUNCU: ‘YAZI BİLİMSEL’
Sosyal fobi uzmanı Dr. Koyuncu, duruşma sonrası, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Yazdığım bilimsel bir makale. Burada kimseye karşı bir hakaret kastım yok olmaz da. Bu bilimsel yazımı sonuna kadar da savunurum. Bilim için bedel verilmesi gerekirse ben buna hazırım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaret iddiası ile açılan davada mahkeme durma kararı verdi

Haberin Devamı

Dr. Koyuncu davaya konu yazısında baskın karaktere sahip 'alfa erkeğinin' genel özelliklerini işlemişti. Anılan yazıda, Erdoğan'ın yanı sıra Aziz Yıldırım, Adnan Polat, Fatih Terim, Erman Toroğlu, Mustafa Sarıgül'ün ismi de geçmişti.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!