Sonunu tatlıya bağladık

Güncelleme Tarihi:

Sonunu tatlıya bağladık
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 01:30

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki buluşmasını ılımlı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Toplantının ardından dün gazetecilerin “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı’dan aldığınız sunumdan sonra görüş ayrılıkları devam ediyor mu? Özellikle faiz konusunda ikna oldunuz mu?” sorusunu Erdoğan, “Başçı ile sonunu tatlıya bağladık” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile düzenledikleri ortak basın toplantısında şunları söyledi:

HASSASİYETİ SÖYLEDİK

“Görüş ayrılıklarının olmadığı bir yer söz konusu değil. Tabii ki olur ama biz sonunda bir metin açıkladık. Bu metinde de görüldüğü gibi faiz konusunu özellikle görüştüğümüzü, bunun yanında ekonomik gelişmeleri yerinde değerlendirme, büyümeyle ilgili durumu değerlendirme ve bundan sonraki sürece yönelik olarak da özellikle hassasiyetimiz şudur; yatırımların aksamaması, gerilememesi ve bu konuları görüştük. Bu konuda yatırımları teşvik edici tedbirlerin alınması noktasında Merkez Bankası’nın da bir işlevinin olacağı düşüncesini özellikle paylaştık.

Haberin Devamı

DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ

Ben de yanıma ekonomiyle ilgili kendi baş müşavirlerimi almak suretiyle, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanımız olmak üzere değerlendirmeyi yaptık. Sonunu tatlıya bağladık. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte bu vardığımız neticeyi daha sık aralıklarla bir araya gelmek suretiyle sürdürürüz ve açıklarımızı bir an önce kapatır, inşallah gerek kurda, gerek faizde, gerekse özellikle Türkiye’nin yatırımlarında herhangi bir gerileme olmadan kararlı bir şekilde bu süreci sürdürürüz diyorum ve hep birlikte bu konsensüsü sağlayarak, açıklamamızı da biliyorsunuz yaptık ve bu şekilde adımları atmanın kararını aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!