Belediyeler Cannes’da yatırımcı avında

Güncelleme Tarihi:

Belediyeler Cannes’da yatırımcı avında
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 01:23

Bugüne kadar özel sektörün katılımı ile gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM’de bu yıl şehirler de atağa geçti. İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir belediyeleri yeni projeleri hayata geçirmek için yabancı yatırımcıları tavlama yarışına girdi. Türklerin bu yıl öne çıktığı fuarın 2019 yılında İstanbul’da yapılması da planlanıyor.

Haberin Devamı

BU yıl 26’ıncı kez gerçekleşen ve 10 Mart’ta kapılarını açan gayrimenkul fuarı MIPIM’de Türk şehirleri ön plana çıktı. Belediye başkanlarının da katıldığı fuarda İstanbul’un yanı sıra Ankara, Antalya ve Balıkesir illeri de tanıtıldı. Başkanlar şehirlerinde planladıkları yatırımları tanıtarak, yabancıları Türkiye’ye çekmenin yollarını aradı. Fuar sonrasında yabancılar Türkiye’de ağırlanacak ve Türk yatırımcılar da yurtdışı turlarına devam edecek.

MIPIM İSTANBUL YOLCUSU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu yıl Türk projelerinin ön plana çıktığı MIPIM’de, MIPIM’in CEO’su Filippo Rean ile görüştü. Görüşeme sonrası açıklama yapan Demrican, “2019’da Haliç Port bittiğinde İstanbul’da MIPIM’I düzenlemeyi teklif ettik. Filippo da bu teklife sıcak baktıklarını ve bunu düşünebileceklerini söyledi” dedi.

Belediyeler Cannes’da yatırımcı avında

Haberin Devamı

RUSYA DAVETİ GELDİ

İstanbul çadırını ziyaret eden Rusya Şehircilik Bakanı Mikhail Men, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la görüştü ve Beyoğlu’nda yapılan 32 proje ile ilgili bilgi aldı. Beyoğlu’nda gerçekleşen projeleri çok beğendiğini ifade eden Mikhail Men, Başkan Ahmet Misbah Demircan ve BIG üyelerini nisan ayında Rusya’ya özel bir ziyaret için davet etti.

ANTALYA’DAN ÇILGIN PROJE

Bu yıl ilk kez gayrimenkul fuarına ilk kez katılan Antalya Belediye’si ‘çılgın projesini’ tanıttı. Boğaçayı projesi ile Antalya’ya 40 kilometre sahil kazandıracaklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kanal İstanbul’dan esinlenerek hazırlanan proje için en az 1 milyar TL yatırım gerektiğini dile getirdi. Projenin etap etap yapılacağını belirten Türel, “Görev süremin sonuna kadar proje biter” dedi. Türel, şunları söyledi: “Projemizi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da sundum” dedi. Türel, Antalya’da 137 hektar alanda kentsel dönüşüm planladıklarını ifade etti.

İTALYAN’IN GÖZÜ BALIKESİR’DE

Balıkesİr Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 15 ilçe belediye başkanı ile fuara katıldıklarını söyledi. Balıkesir’de gerçekleştirmeyi planladıkları 60 proje için yatırımcılara çağrı yaptıklarını söyleyen Uğur, “Cunda’da 1200 yat kapasiteli 4 yat limanı, Çay deresi projesi, Gönen’de termal yatırım gibi projeler var. İtalyan bir yatırımcı grup ile görüştük. Çok cazip geldi” dedi.

Haberin Devamı

TEMA PARK İLGİ ÇEKTİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) MIPIM’de 4 dev projeyi görücüye çıkardı. 170 metrekarelik stantta 30 metrekarelik eğlence parkı ‘Ankapark’ maketinin yanı sıra Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi’nin 15 metrekarelik maketleri sergilendi.

40.8 mİlyar Yatırım

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği ve 32 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu Investors Group’un (BIG) projeleri, tanıtıldı. Demrican, “Beyoğlu’nun yatırım değerinin 40.8 milyar TL’yi bulacağını öngörüyoruz” dedi.

Ataköy sahilini Cannes’a taşıdı

KUZU Grup, İstanbul Ataköy’de inşasına başladığı konut projesi Sea Pearl, Cannes’da yabancı yatırımcılara tanıttı. Projenin 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değerine sahip olduğunu belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Yatırımcılarla görüşüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıyı mevzuat korkutuyor

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kentsel dönüşümde yeni bir model geliştirdiklerini belirtti. Usta, şunları söyledi: “Dönüşüm zor ve zahmetli bir iş. Mevzuat konusundan çekindikleri için yabancılar Türk bir ortakla yatırıma sıcak bakıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!