Başçı Google'da zirve yaptı (Erdem Başçı kimdir?)

Güncelleme Tarihi:

Başçı Googleda zirve yaptı (Erdem Başçı kimdir)
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 15:27

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir toplantı yapacak. Başçı Türkiye siyatesinde son dönemde oldukça popüler oldu. Faiz tartışmalarının odağındaki Merkez Bankası Başkanı'nın Google aranması da zirve yaptı.

Haberin Devamı

TÜM TÜRKİYE’NİN MERAK ETTİĞİ İSİM: ERDEM BAŞÇI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya faizleri yüksek tutmasından dolayı tepki göstermişti. Aradaki gerilimin tırmanmasıyla Başçı, internetin gündemine oturdu. Merkez Bankası Başkanı en son, göreve başladığı 2011 yılında Google gündemine girmişti. 2011’den 2014 yılına kadar inişli çıkışlı aratılan Başçı, son gelişmelerin ardından Şubat 2015’te internet kullanıcılarının en çok merak ettiği isimlerden birisi oldu.

Başçı Googleda zirve yaptı (Erdem Başçı kimdir)

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI KİMDİR?
1966 yılında Ankara’da doğan Erden Başçı, ilk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. ODTÜ’de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi’nden İktisat dalında yüksek lisans ile ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nden İktisat master derecelerini aldı. Ardından Bilkent Üniversitesi’nden İktisat doktoru unvanına sahip oldu.

Haberin Devamı

1995-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1999’da doçent olan Başçı, para iktisadı, finansal iktisat, makro iktisat kuramı ve matematiksel iktisat dersleri verdi. Başçı, İngiltere’deki York Üniversitesi’nde 1999 yılında misafir öğretim üyesi olarak dersler verip uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sundu.


9 Ekim 2003 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanan Başçı, 10 Ekim 2008 tarihinde aynı göreve yeniden atanmıştır. 2006 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından Merkez Bankası Başkanlığına atama kararnamesi veto edildiği öne sürülmüş, 14 Nisan 2011 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atanmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!