Alaçatı’dan elinizi çekin

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’dan elinizi çekin
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 01:38

BÜYÜKŞEHİR Yasası ile belediye kapatılınca, turizm cenneti Alaçatı’daki tesislerin devredildiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “boşaltın” tebligatı göndermesine, eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’dan tepki geldi. Günay, “Alaçatı’dan elinizi çekin” dedi.

Haberin Devamı

Günay, benzer durumun iktidar partisine ait belediyelerde yaşanmamasını ise “Açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneği” olarak değerlendirdi. İzmir Valiliği’nden kapanan Alaçatı belediyesinin mallarıyla ilgili hafta başında bilgi alacağını belirten Günay, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurup, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Hürriyet’e açıklama yapan Günay şöyle konuştu: “Alaçatı, turizmi halkın günlük yaşamıyla bütünleştiren, Ayvalık, Bodrum, Kaş, Side gibi sayılı başarılı örneklerden biridir.

Şimdi, Alaçatı Belediyesine ait mülklerin Çeşme Belediyesi yerine Diyanet, Milli Eğitim gibi başka kamu kurumlarına devri, korkarım ki bu başarılı işleyişi bozacak bir uygulamadır. İbadet kurumlarının Diyanet’e devrine elbette kimse karşı çıkmaz. Ama bunun dışındaki işyerlerinin eskiden olduğu gibi Belediyesine ait olması gerekir.

Haberin Devamı

"TAKİPÇİSİYİM"

Esasen, örneğin Antalya gibi iktidar belediyelerinde bu tür başka kurumlara devir işlemleri görülmezken, İzmir’de Özel Idare ve kapanan belediye mülklerinin başka kurumlara devredilmesi, açık bir eşitsizlik örneğidir. Önümüzdeki günlerde konuyu yakından inceleyeceğim; yerel yönetimin haklı tepkisini destekliyorum. Bu haksız işlemin iptali için gerekirse yargıya başvuracağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!