Teknoloji meraklısı girişimcilere ‘Çekirdek’ten destek

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji meraklısı girişimcilere ‘Çekirdek’ten destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 15:50

Türkiye’nin 2020 yılı hedefleri doğrultusunda önemi gün geçtikçe artan girişimciliğe ve yeni fikirlere üniversitelerin desteği de artıyor.

Haberin Devamı

Girişimci projeleri desteklemek amacıyla 2012 yılında İTÜ Teknokent bünyesinde kurulan İTÜ Çekirdek’te de bu yılın başvuruları başladı. Son 3 yılda girişimcilere 5 milyon lirayı aşkın destekte bulunan İTÜ Çekirdek’e, bu yıl 2.500’e yakın proje için başvuru yapılması bekleniyor. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak girişimci projeler bu yıl 1 milyon TL ile ödüllendirilecek.

Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimcilere, teknoloji şirketlerini kurup, geliştirmelerine olanak tanıyacak her tür desteği sağlayan İTÜ Çekirdek’e son başvuru tarihi ise 13 Mart.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” genç girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’te, geçen yıl açılan “Bulut Teknolojileri” kategorisinden sonra bu yıl da “Otomotiv” özel kategorisi açılıyor.

Haberin Devamı

100 BİN TL'LİK DESTEK
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan; “İTÜ Çekirdek’e kabul edilecek girişimci adaylar 150 saat eğitim, altyapı, laboratuar, toplantı ve konferans salonları, dinlenme alanları, 100 bin liralık İTÜ Çekirdek Ar-Ge Fonu, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent ağı, danışmanlık ve mentorluk desteklerinden yararlanacaklar. Bu süreçte, yapılacak farklı elemeleri aşan ekipler, toplam 1 milyon lira nakit ödüllü İTÜ Çekirdek Big Bang’de sahneye çıkıp yarışmaya hak kazanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!