2,7 milyar dolarlık Milli Piyango ihalesinde 'gizli'lik talebi

Güncelleme Tarihi:

2,7 milyar dolarlık Milli Piyango ihalesinde gizlilik talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 10:59

Milli Piyango ihalesini kazanan konsorsiyumun ortaklarından Net Holding’den dikkat çekici bir istekte bulunulduğu ortaya çıktı. Özelleştirme İdaresi ile 26 Şubat günü imzaları atması beklenen ortaklık ek süre talebinde bulunulmuştu. Net Holding Yönetim Kurulu’nun imzasını taşıyan yazıda ikinci ek süre tarihinin 'gizli' tutulması istendi.

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) geçtiğimiz 15 Temmuz’da yaptığı ihaleyi Net Şans-Hitay OGG 2 milyar 755 milyon dolarlık teklifle kazanmıştı. Rekabet Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onaylarından sonra Danıştay süreci de tamamlandı.

2,7 milyar dolarlık Milli Piyango ihalesinde gizlilik talebi
BÜYÜK İKRAMİYE HAZİNE'NİN

Taraflar, 26 şubat günü lisans sözleşmesine imza atacaktı. Ancak Net Holding bir hafta kadar önce Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada ek süre talebinin gündeme geldiği belirtildi.
Net Holding adına dün de ikinci bir özel durum açıklaması gönderildi. Net Holding’in 8 üyesinin imzasını taşıyan karar 19 Şubat tarihli.

Beşiktaş 1. Noteri aracılığı ile ÖİB’ye gönderilen kararda, ek süre talebinin, finansman paketi ile ilgili çalışmaların sürmesi gerekçe gösterildi.

‘GİZLİ TUTULSUN’ TALEBİ
Kararda, idari şartnamede doğan bir hak olarak ek süre talebinin gündeme geldiğine işaret edilerek şöyle denildi: "Söz konusu talebimizin, kamuoyuna açıklanması konunu gerek ticari bir sır niteliğinde olması gerekse piyasada gereksiz spekülasyonlara ve fiyat dalgalanmalarına sebep olabileceği düşüncesi ile yapılacak ek süre talebinin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın talebimize yanıt vereceği tarihe kadar gizli tutulmasına ve bu kararın açıklanmasının ertelenmesine..."

Haberin Devamı

2,7 milyar dolarlık Milli Piyango ihalesinde gizlilik talebi

2,7 milyar dolarlık Milli Piyango ihalesinde gizlilik talebi
ESKİ MÜDÜR İHALE ALAN ŞİRKETİN BAŞINA GEÇTİ

İhaleyi kazanan ortaklık, Milli Piyango sözleşmesini geçtiğimiz ekim ayında kurulan Net Piyango ve Şans Oyunları şirketi üzerine yapacağını açıklamıştı. Anılan bu şirketin yönetim kurulu başkanlığına ise MPİ eski genel müdürü Varol Tezmen getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!