Geliyorlar...

Güncelleme Tarihi:

Geliyorlar...
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 01:10

130 yeni modelin vitrine çıktığı toplam 900 modelin sergilendiği 85’inci Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, Türkiye’de otomobil pazarını da hareketlendirecek. İlk iki ayda beklentiyi aşan otomobil satışları, yeni modellerle gaza basacak. Süper lükslerden A sınıfına kadar birçok yeni model bu aydan itibaren Türk tüketicilerle buluşacak. Cenevre’deki yeni modeller mayısta İstanbul’daki Autoshow fuarında da otomobilseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Cenevre’ye Bursa ve İzmit takviyesi

85’inci kez kapılarını açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’de üretilen modeller de otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Tofaş tarafından Bursa’da üretilen yeni Doblo’nun Trekking versiyonu ile Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen yeni i20’nin Coupe versiyonunun dünya tanıtımları Cenevre’de gerçekleşti. Fuarda ayrıca yine İzmit’te üretilen Hyundai i20 de sergilendi.

Geliyorlar...

TÜRKİYE’DE ROKSTAR

Bursa’da Tofaş tarafından üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen yeni nesil Fiat Doblo, Trekking versiyonuyla Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil meraklılarıyla buluştu. Türkiye pazarında “Rockstar” ismiyle Mayıs ayı itibariyle satışa sunulacak yeni Doblò Trekking modelinde, zayıf tutuşa sahip yüzeylerde aracın sürüşünü kolaylaştıran, çalıştırma anında optimal salım performansı ve hafif off-road koşullarında ideal sürüş performansı sağlayan “Traction+” sistemi standart olarak sunuluyor.
Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen ve satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa ve Türkiye’de tüm dikkatleri üzerine çekerek önemli bir çıkış yakalayan yeni i20 ve üç kapılı sportif versiyonu Coupe ile Cenevre’de otomobil severlerin karşısına çıktı. Hyundai, i20 Coupe ile ilk kez bir B-segmenti otomobili mevcut beş kapılı versiyonundan tamamen farklı bir tasarımla dizayn etti. Markanın büyüme ve gelişme stratejisi kapsamında sunduğu en yeni modellerden biri olan i20 Coupe, mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Beş kapılı hatchback i20 ile birlikte Coupe de tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek.

Haberin Devamı

Geliyorlar...

İçi bir yılda ipekle döşendi

İngiliz süper lüks otomobil markası Rolls-Royce, Cenevre’de yine ses getiren bir otomobille yerini aldı. Yeni bir model olmamasına karşın, “Phantom Serenity” konsepti hayli özeldi. Çünkü sahibi için, iç mekanı ilk kez saf ipek döşemelerle kaplanmıştı. Rolls-Royce CEO’su, bu otomobilin çok özel olduğunu vurguluyor, iç mekanında kullanılan döşemelerin tüm desenleri de elde yapılmış. Kullanılan ipek ise özel olarak elde dokunmuş. Bununla birlikte aracın dışında kullanılan inci beyazı rengin, bugüne kadarki en pahalı boya olduğu kaydediliyor. Üç aşamada, toplam 12 saatte bitmiş bu işlemler. Fiyatı gizlenirken, 2 milyon doların aştığı sanılıyor.

Haberin Devamı

Geliyorlar...

Avensis’e 1.6 dopingi

JAPON Toyota, fuarda yeni Avensis ve yeni Auris ile Auris Touring Sport modellerini sergiledi. Avensis haziranda, Auris ise eylülde Türkiye’de satışa sunulacak. Uzunluğu 40 mm. artan Avensis, yeni motor seçeneklerinin yanında, geliştirilen güvenlik özellikleri ve yüksek donanımıyla dikkat çekiyor. Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor da ilk kez kullanıldı. Bir önceki jenerasyonda kullanılan 2.0 lt’lik dizel motorun yerini alan 1.6 lt. D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve bir önceki motordan 20 kg daha hafif. Yeni Auris’te Euro 6 emisyon normlarını karşılayan Yeni 1.2 lt. turbo, 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motor versiyonlarında 1.4 lt.

Haberin Devamı

Ford’un en güçlüleri sahnede

FORD, Cenevre’de en güçlü modellerini tanıttı. Focus RS’in dünya prömiyeri ve Ford GT’nin Avrupa lansmanını yapan Ford, ayrıca yeni Mustang, Focus ST, Focus ST dizel ve Fiesta ST modellerini sergiledi. Avrupa’da satışına başlanan ST model ailesinden Focus ST, Focus ST Dizel ve Fiesta ST ile Ford’un Cenevre’deki performansına vurgu yapıyor. Avrupa’da 5 kapılı hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde dizel ve benzinli olmak üzere iki motor seçeneği ile sunulan Focus ST modelinin 2.0 litre EcoBoost benzinli versiyonu 250 bg, 2.0 litre dizel seçeneği ise 185 bg güce sahip. Avrupa’nın kendi segmentinde en fazla satılan modeli olan Fiesta, 182 bg’lik 1.6 litre EcoBoost motorlu Fiesta ST ile bugüne kadarki en güçlü seri üretim versiyonunu sunuyor.

Haberin Devamı

En hızlı 911

PORSCHE’nin iki önemli sporcusu Cayman GT4 ve 911 GT3 RS, Cenevre’nin en dikkat çeken modellerinden.GT3 RS bugüne kadar üretilen en güçlü 911 unvanına sahip oldu. 500 beygirlik motorla donatılan otomobil, 3.3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. En hızlı 911 son çeyrekte satışta.

Devlet büyükleri için üretildi

YENİ S Serisi ile farklı lüks versiyon yaratan Mercedes, bugüne kadar daha çok devlet büyükleri ve liderlerin kullandığı ‘Pullman’ın yeni neslini Cenevre’de sergiledi. Üç koltuk sırasına sahip, 6.5 metrelik yeni Maybach S600 Pullman, normal S-Sınıfı’dan 1 metre daha uzun.

Karl geliyor

OPEL, model çeşitliliğini ismini Opel’in kurucusu Adam Opel’in oğlu Karl’dan alan minik sınıftaki modelle arttırıyor. Avrupa satış fiyatı 10 bin Euro olması beklenen Karl’ın 2015 ortalarında Avrupa’da 2016’da Türkiye’de satılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yeni XC90 hazirana

Volvo’nun merakla beklenen SUV modeli XC90, yeni yüzüyle haziran ayında yollara çıkacak. Baştan aşağıya ve İsveçli markanın 2020’ye kadar kimsenin trafik kazasında yeni bir Volvo araçta ölmeyeceği ya da yaralanmayacağı vizyonuna bir adım daha yaklaştıran araçta; 225 beygir gücünde 2.0 litre dizel motor yer alacak. Aracın başlangıç fiyatı 305 bin lira olacak.

Mazda’dan mini SUV

Mazda, tüm yeni nesil modellerini 85. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez bir araya getirdi. Markanın en dikkat çeken modeli B SUV modeli CX-3 oldu. Ülkemizde yılın ikinci yarısında piyasaya sunulacak mini SUV, vergi avantajlı 1.6 litre otomatik benzinli motorla donatılacak.

Pazar 2 ayda yüzde 33 büyüdü

OTOMOBİL ve hafif ticari araç toplam pazarı ilk iki ayda yüzde 32.88 artışla 89 bin 946 adet oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) yıl sonu pazar tahminini ise 825 bin -875 bin aralığı olduğunu belirtirken şubatta ayında pazarın yüzde 58 arttığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!