S&P: Bank Asya politik risklerin finansal sisteme nasıl sıçrayabileceğini gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

S&P: Bank Asya politik risklerin finansal sisteme nasıl sıçrayabileceğini gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 10:23

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türk bankaları hakkında bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda Raporda, “Haziran ayındaki seçimleri Türk bankaları için özel bir risk faktörü olarak görülmediği, ancak Bank Asya’nın 2014 yılında yaşadığı zorluklar ve sonrasında 3 Şubat’ta alınan BDDK kararının, politik risklerin ya da onların piyasalar tarafından algılanma şeklinin finansal sisteme nasıl sıçrayabileceğini gösterdiği” söylendi .

Haberin Devamı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, düzenleyici kurumların teminatsız kredilerde hızlı büyümenin önüne geçmek için geçen yıl attığı adımların kredi büyüme hızını azalttığını belirtti. S&P tarafından yayımlanan raporda, kredi büyümesinin büyümesinin yaklaşık yüzde 15'e gerilemesinin beklendiği ifade edilerek, "Enflasyona göre düzeltildiğinde bu oran diğer gelişmekte olan ülke ortalamalarında ve fonlama ile sermaye üzerindeki baskıyı azaltacaktır" denildi. S&P, 2013'te yüzde 32 olan kredi büyümesinin geçen yıl yüzde 18.5'e indiğini belirtti.

BANK ASYA VURGUSU

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin bankalar açısından risk kaynağı olmadığı belirtilen raporda, düzenleyici kurumların Bank Asya'ya ASYAB.IS yönelik adımlarının ise siyasi risklerin mali finans sistemine yansıma potansiyeline işaret ettiği belirtildi Raporda, "Bank Asya etrafında geçen yıl cereyan eden ve 2015 başında düzenleyici kurumun attığı adımlarla neticelenen hadiseler siyasi riskin veya (risk) algısının doğrudan veya dolaylı olarak finans sistemini etkileyebilme potansiyeline işaret ediyor" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!